Sidan innehåller annonser

Moank Privatlån: Recension 2024

Moank erbjuder ett privatlån utan säkerhet som passar bra för låntagare med både låg och hög kreditvärdighet. Deras privatlån har en låg ränta, hög beviljandegrad och en kundservice som är enkel att nå. Om du till exempel har hög kreditvärdighet och söker ett billigt privatlån är Moanks lån ett utmärkt val.

Enligt Låneas betygskriterier är Moanks privatlån ett av de bästa privatlånen som erbjuds idag. Det är få andra långivare kan erbjuda ett privatlån till samma låga ränta som Moank och samtidigt ha en lika hög beviljandegrad som de har.

Läs hela recensionen

Moank Privatlån
 • Lånebelopp: 25 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 3,9 - 14,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Moank.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Moank Privatlån: Bra, 4.3/5

Lånea anser att Moanks privatlån sammantaget är bra. Lånet ges betyget 4,3 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Moank är en sammanvägning av:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Moank erbjuder ett billigt privatlån. Deras privatlån har en låg ränta, en låg uppläggningsavgift och saknar administrativ avgift vid återbetalning via autogiro.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Det är enkelt att bli beviljad Moanks privatlån. Du kan till exempel beviljas deras lån även om du har betalningsanmärkningar (max två och minst 1 år gamla) eller saknar en fast anställning.
 • Låneprocess: betyg 3.5/5. Moank har en smidig låneprocess. När du ansöker om deras lån får du svar på din låneansökan inom ett dygn (helgfri vardag). Ett lån som beviljats betalas ut inom 1–3 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 4/5. Moank har en bra och tillgänglig kundservice. De kan nås via mejl, telefon och i en livechatt på deras hemsida under vardagar klockan 09.00-18.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Moank.se

Omdöme av Moank Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.3/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad4/5
Låneprocess3.5/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Moanks privatlån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Moanks privatlån är väldigt billigt för att vara ett privatlån. Deras lån har en låg ränta på 3,9–14,95 % och 0 kr i administrativ avgift om du återbetalar lånet via autogiro. Om du söker ett privatlån med låg kostnad är Moanks privatlån ett utmärkt alternativ för dig.

Vad som vidare är positiv med lånekostnaden för Moanks privatlån är att lånet har en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 6,08 %. De flesta andra långivare som erbjuder privatlån har en högre representativ ränta för deras privatlån. Den största nackdelen med lånekostnaden för Moanks privatlån är att lånet har en uppläggningsavgift på 395 kr.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Moank och återbetalas över 10 år till nominell ränta 6,5 % med en uppläggningsavgift på 395 kr har Moanks privatlån en effektiv ränta på 6,79 %. Det är mycket bra. Det är betydligt lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån som Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Moanks privatlån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är enklare att bli beviljad Moanks privatlån än många andra privatlån. Moank har ett lägsta inkomstkrav på endast 12 500 kr för deras privatlån. De kan dessutom bevilja deras lån till dig som har betalningsanmärkningar eller dig som saknar en fast anställning.

Nackdelen med Moanks beviljandegrad är att de inte kan erbjuda lån med lösenkrav. Ett lån med lösenkrav kräver att hela eller delar av lånet används till att lösa befintliga lån eller krediter.

Resultatet av ett lösenkrav är att det blir tryggare för långivaren att bevilja lånet till en låntagare som redan har flera befintliga lån. Eftersom Moanks lån inte kan beviljas med lösenkrav är det högre risk att du nekas deras lån om du har flera befintliga lån jämfört med om du söker hos en långivare som erbjuder lån med lösenkrav.

Låneprocess: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Moank är ganska bra. De ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Det är enkelt att ansöka om lån hos Moank. Du ansöker antingen via deras hemsida eller via en låneförmedlare. Ett lån som beviljats av Moank kan i regel betalas ut inom 1–3 bankdagar.

Vad som är negativt med låneprocessen för Moanks privatlån är att de handlägger alla låneansökningar manuellt under deras öppettider. Det innebär att du kan behöva vänta upp till ett dygn (en helgfri vardag) innan du får svar på din låneansökan.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Moanks kundservice är bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det går snabbt och enkelt att nå Moanks kundservice. De är dessutom trevliga, hjälpsamma och professionella. Deras kundservice är tillgängliga via mejl, telefon och i en livechatt på deras hemsida under vardagar 09.00-18.00.

Vad som är en nackdel med Moanks kundservice är att de inte har öppet på varken lördagar eller söndagar. Om du söker en långivare som erbjuder privatlån med möjlighet att ansöka på helgen finns det flera andra långivare som passar dig bättre.

Vem är Moanks privatlån bäst för?

Moanks privatlån är bäst för dig som har en medelhög till hög kreditvärdighet och vill ta ett privatlån på ett högt lånebelopp (upp till 600 000 kr) till en låg ränta. Deras lån har en ovanligt låg ränta på 3,9–14,95 % och en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 6,08 %.

Moanks privatlån kan även passa bra för dig som har en låg kreditvärdighet och har nekats lån hos andra långivare som erbjuder privatlån. Det kan gälla dig som till exempel har betalningsanmärkningar, en låg inkomst eller saknar en fast anställning (men har en regelbunden inkomst).

Omständigheter när Moanks privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Moank:

 • Om du vill samla flera små lån i ett lån. Moanks lån passar utmärkt för dig som vill samla flera små lån eller krediter med hög ränta i ett enda lån med låg ränta. Eftersom Moanks privatlån har en lägre ränta än de flesta andra lånetyper (såsom snabblån) kan du med hjälp av ett samlingslån hos dem ha möjlighet att sänka din månadskostnad.
 • Om du vill låna pengar trots betalningsanmärkningar. Moank kan godkänna att du har betalningsanmärkningar när du ansöker om deras lån så länge de är minst 1 år gamla, av typen A-mål och du inte har fler än två stycken. Se: Låna pengar trots betalningsanmärkningar.
 • Om du vill ta ett privatlån utan säkerhet. Moank erbjuder ett privatlån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill. Vanliga ändamål för lån utan säkerhet är till att samla lån och krediter, till resor, konsumtion, en renovering eller till köp av en bil. Se: Ta ett privatlån utan säkerhet.
Läs mer på Moank.se

Vem är Moanks privatlån dåligt för?

Moanks privatlån är dåligt för dig som vill ta privatlån på ett lågt lånebelopp på 10 000-20 000 kr. Moanks privatlån har ett lägsta lånebelopp på 25 000. Det är högre än vad många andra långivare har för deras privatlån.

Alternativ om Moanks lån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Moanks privatlån inte är rätt för dig:

 • Ikanobankens privatlån: lån utan säkerhet med ett lågt lägsta belopp och lågt ålderskrav. Ikano Bankens privatlån ges på lånebelopp på 10 000350 000 kr med en ränta på 6,15–17,94 %. Ikano Bankens privatlån passar dig som fyllt 6,15 år och vill ta privatlån på ett lågt lånebelopp.
 • Lea Banks privatlån: lån med ett lågt och högt lånebelopp samt direktutbetalning till bankkonton hos alla storbanker. Lea Banks privatlån ges på lånebelopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 5,9–19,9 %. Lea Banks privatlån passar bra för dig som vill ta ett litet eller stort lån som kan betalas ut snabbt.

Fördelar med lån från Moank

De viktigaste fördelarna med privatlån från Moank är:

 • Deras lån har en låg ränta. Moanks privatlån har en låg ränta på 3,9–14,95 % och en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 6,08 %. Det är en fördel för dig som har en god betalningsförmåga och kan beviljas deras lån till en låg ränta. Se: Ta lån med låg ränta.
 • Deras privatlån har en hög beviljandegrad. Det är enklare att bli beviljad Moanks privatlån än många andra privatlån. Du kan till exempel beviljas deras lån om du har betalningsanmärkningar (max två, från allmänna mål och som minst är 1 år gamla) eller om du saknar en tillsvidareanställning. Se: Privatlån som har en hög beviljandegrad.
 • Du kan ansöka om deras privatlån med en medsökande. Det är en fördel för dig som till exempel vill ansöka om ett högt lånebelopp, men inte har en tillräckligt bra betalningsförmåga för att beviljas det på egen hand. Se: Privatlån med en medsökande.
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Moanks privatlån har en längsta återbetalningstid på 15 år. Det är en fördel för dig som föredrar en låg månadskostnad. Ju längre återbetalningstid du väljer för ditt lån, desto lägre blir lånets månadskostnad. Se: Lån med lång återbetalningstid.
 • Deras lån går att förlänga. Det är en fördel för dig som vill ha möjlighet att sänka månadskostnad för ditt lån genom att förlänga löptiden på lånet. När du förlänger ditt lån hos Moank läggs lånet om på nytt och du betalar en ny uppläggningsavgift på 395 kr.

Nackdelar med lån från Moank

De största nackdelarna med privatlån från Moank är:

Jämför Moanks lån med andra privatlån

Tabell 2: Moank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Moank Privatlån Moank Privatlån 25 000-600 000 kr 3,9-14,95 % 1 år-15 år
4.3/5
Resurs Bank Privatlån Resurs Bank Privatlån 10 000-500 000 kr 5,95-15,15 % 1 år-15 år
3.6/5
SevenDay Bank Privatlån SevenDay Bank Privatlån 10 000-500 000 kr 3,45-13,95 % 1 år-12 år
3,8/5

Vad särskiljer Moanks privatlån från andra?

Något som särskiljer Moanks lån från andra privatlån är att deras lån har en ovanligt låg ränta, hög beviljandegrad och ett högt maxbelopp. Andra faktorer som särskiljer deras privatlån är att det kan beviljas till låntagare utan fast anställning och låntagare med upp till 2 stycken betalningsanmärkningar.

Moanks privatlån vs Resurs Banks privatlån

Precis som Moanks privatlån erbjuder Resurs Bank ett privatlån utan säkerhet. Resurs Banks privatlån erbjuds med lånebelopp på 10 000500 000 kr. Moanks privatlån erbjuds med lånebelopp på 25 000600 000 kr, vilket är något högre. Räntan på Resurs Banks privatlån är på 5,95–15,15 %. Räntan på Moanks privatlån är lägre, på 3,9–14,95 %.

Du kan beviljas Moanks privatlån även om du saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar. Du kan däremot inte beviljas privatlån hos Resurs Bank om du har betalningsanmärkningar.

Moanks privatlån vs SevenDay Banks privatlån

Både Moank och SevenDay Bank erbjuder ett privatlån utan säkerhet. SevenDay Bank erbjuder lån med belopp på 10 000500 000 kr. Moank erbjuder lån med belopp på 25 000600 000 kr. Sevenday erbjuder således något högre lånebelopp än Moank. SevenDay Banks lån har dessutom en lägre ränta än Moanks lån. Räntan på SevenDay Banks privatlån är på 3,45–13,95 %. Räntan på Moanks privatlån är på 3,9–14,95 %.

Både SevenDay Banks privatlån och Moanks privatlån kan ansökas om via en låneförmedlare. Du kan dock inte beviljas lån hos SevenDay Bank om du saknar en fast anställning eller om du har betalningsanmärkningar.

Du kan däremot beviljas lån hos Moank både om du saknar en tillsvidareanställning eller om du har betalningsanmärkningar (upp till 2 stycken från allmänna mål som är minst 1 år gamla). Läs mer här: Recension av SevenDay Banks privatlån.

Ansök om Moanks privatlån via låneförmedlare

Ansöker du om Moanks privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra deras villkor med andra långivares. På så sätt ökar du chansen att bli beviljad bra lånevillkor (som en låg ränta), ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Moanks privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Moank kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de bedömer passar din situation och ditt ansökta lån.

Se mer: Jämför låneförmedlare.

Kundomdömen av Moanks privatlån online

Bolaget bakom Moanks privatlån är Moank AB som grundades år 2015. Deras privatlån är populärt och har fått en hel del recensioner online. På till exempel Trustpilot har Moanks privatlån fått betyget 4,7 av 5 möjliga.

Vad recensenterna främst framhåller som positivt med Moanks privatlån är att det har handlagts på ett smidigt sätt, utbetalats snabbt och att deras kundservice varit trevlig och hjälpsam.

De få negativa omdömen Moanks privatlån fått handlar till största delen om att de haft en långsam utbetalning, en kundservice som varit svår att nå och att deras betalningssystem krånglat (och resulterat i en långsam utbetalning).

Krav för Moanks privatlån

Moanks grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ej ha en skuld hos Kronofogden
 • ej ha mer än 2 betalningsanmärkningar som är minst 1 år gamla
 • ha en månadsinkomst på minst 12 500 kronor.

Om du inte uppfyller Moanks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Moank.

Innan du ansöker om Moanks privatlån

Innan du ansöker hos Moank bör du beakta detta:

 • Moanks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Moanks grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Moanks lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Moank tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att låna med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än Moanks privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.

Hur du ansöker om Moanks privatlån

Så gör du för att ansöka om Moanks privatlån online:

 1. Ange hur mycket du önskar låna samt återbetalningstid.

 2. Fyll i dina personuppgifter och det bankkontonummer du vill att ett beviljat lån betalas ut till.

 3. Skicka in din låneansökan.

 4. Invänta svar som handläggs manuellt under deras öppettider.

 5. Om du beviljas lån signerar du skuldebrevet med ditt BankID.

 6. Invänta utbetalning av lånet (sker inom 1–3 bankdagar).

Moank har en enkel ansökningsprocess online. Om de behöver kompletterande uppgifter för din låneansökan kontakter de dig antingen via mejl eller telefon.

Så har vi betygsatt Moanks privatlån

För vår recension av Moanks privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Moanks privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Moanks privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Moanks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Moanks låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Moanks för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Kan Moanks privatlån användas till vad som helst?

Moanks privatlån är utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda deras lån till vad du vill. Det är vanlig att kunder som ansöker om privatlån utan säkerhet vill använda pengarna till att samla lån eller krediter, för att köpa en bil, till konsumtion, resor eller handpenning vid ett bostadsköp.

Hur lång tid tar det för Moank att betala ut deras lån?

Det tar 1–3 bankdagar för Moank att betala ut ett lån som beviljats. När du ansöker om deras privatlån kan du dock behöva vänta upp till ett dygn innan du får svar på om du beviljas eller inte. Det beror på att de handlägger alla låneansökningar manuellt under deras öppettider.

Påverkar en låneansökan hos Moank min kreditvärdighet?

Ja, när du ansöker om lån hos Moank och om du beviljas deras lån påverkas din kreditvärdighet negativt hos UC. Moank gör en UC-förfrågan när du ansöker om deras lån och de rapporterar beviljade lån vidare till UC:s skuldregister.

Ju fler UC-förfrågningar samt rapporterade lån till UC:s skuldregister du har, desto sämre blir din kreditvärdighet hos UC.

Har Moank en mobilapp som jag kan hantera mitt lån i?

Nej, Moank har inte en mobilapp som kan du kan hantera ditt lån i. Moank har däremot en lättillgänglig kundservice som finns på plats vardagar 09.00–18.00. Du kan då ringa eller mejla dem för rådgivning gällande ditt lån och din ekonomi.

Detaljerad information om Moank Privatlån

Information om Moank Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(705 omdömen)
Krav hos Moank Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Om du har betalningsanmärkning får du ha max två stycken från allmänna mål för att kunna beviljas Moank privatlån.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
12 500 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Moank privatlån måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Moank Privatlån
Ränta
3,9 - 14,95 %
Effektiv ränta
6,79 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
395 kr
Aviavgift
0 - 39 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Moank Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 6,5 % nominell ränta, 395 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 135 kr och effektiv ränta på 6,79 %. Totalt att betala blir 136 652 kr.