Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Jämför samlingslån med låg ränta

Hos oss på Lånea kan du få hjälp att hitta ett samlingslån med låg ränta. Genom att betala av dina lån och krediter med ett samlingslån kan du undvika onödigt dyra lånekostnader.

  • Samlingslån med ränta från 2,95 %
  • Låna upp till 600 000 kr
  • Snabb och smidig ansökan via låneförmedlare
  • Få svar från flera aktörer – med bara en UC
  • Sänk din månadskostnad och få pengar över till annat
Sambla

Här hittar du det bästa samlingslånet

Hos Sambla kan du hitta det bästa samlingslånet på marknaden. Här jämförs erbjudanden från 47 olika banker och långivare – fler än alla andra låneförmedlare som finns i Sverige.

Sambla har även bäst betyg online via Trustpilot och Google Reviews.

Ansök nu!

Samla lån - Bäst i test

Här nedan hittar du en kort beskrivning av 5 långivare och låneförmedlare som har utsetts till bäst i test av oss på Lånea. Hos dem har du störst chans att hitta ett bra samlingslån.

Vill du läsa mer om de olika lånen trycker du på knappen “Mer info”. För att komma till ansökan och fylla i direkt trycker du på knappen “Gå till ansökan”.

Frågor & svar

Vilka lån kan jag betala av med ett samlingslån?

Du kan använda samlingslånet för att betala av alla typer av lån och krediter, t.ex. smslån, kreditkorts- och avbetalningsköp och billån.

Var kan jag hitta det bästa samlingslånet?

Vi rekommenderar att du jämför lån via en låneförmedlare för att hitta det bästa samlingslånet. Då får du förslag från flera olika banker och långivare genom bara en ansökan, och kan välja det samlingslån som har lägst ränta.

Vi rekommenderar vårt bäst-i-test-val Sambla, som är den låneförmedlare som samarbetar med flest långivare.

Finns det några nackdelar med ett samlingslån?

Ja, om räntan på samlingslånet du blivit erbjuden är högre än på dina befintliga skulder gör du bättre i att hålla dig till din ursprungliga betalningsplan. Att i ett stort samlingslån är endast fördelaktigt om dina kostnader kommer att minska.

Kostar det något att ta ett samlingslån?

Nej, det är kostnadsfritt både att ansöka om samlingslån och att lösa gamla lån och krediter. Det kan dock hos vissa långivare tillkomma en uppläggningsavgift (ofta runt 500 kr) om du väl blir beviljad och accepterar ett låneerbjudande.

Vilken ränta kan jag få på ett samlingslån?

Räntan bestäms individuellt när du ansöker om samlingslån. Ansöker du via en låneförmedling såsom Sambla kan du erbjudas en ränta mellan 2,95 – 39,60 %.

Går det att få samlingslån med betalningsanmärkningar?

Ja, det finns långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Genom att ansöka via en låneförmedlare får du svar från flera banker som kan erbjuda dig lån trots betalningsanmärkningar.

Förbättras min kreditvärdighet med ett samlingslån?

Ja, du kan lägga ihop alla lån i ett samlingslån för att förbättra din kreditvärdighet. Ett mindre antal lån innebär alltid, allt annat lika, att din kreditvärdighet höjs och du kan få bättre lånevillkor vid en eventuell omförhandling.