Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Zmarta

Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Låneperiod
1 - 20 år
Ränta
2,95 - 29,95 %
Ålderskrav
18 år
  • Jämför 35+ lån enkelt
  • Endast 1 kreditupplysning
  • Smart jämförelsetjänst
Information om Zmarta
Anslutna långivare
35 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(3344 omdömen)
Krav hos Zmarta
Betalningsanmärkningar
×
Det är möjligt att beviljas med bet anm, däremot finns bättre alternativ än Zmarta för detta.
Accepteras
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
8 400 kr/mån
Lån som arbetslös
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Nej
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Zmarta
Ränta
2,95 - 29,95 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
2,99 - 30+ %
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Zmarta
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.

Vårt omdöme

Zmarta är en omtyckt låneförmedlare som genom deras breda produktutbud hjälper kunder att jämföra produkter inom flera olika branscher.

Även om inte alla sökande beviljas kan du lita på att de gör sitt bästa för att få ditt lån utbetalt så fort som som möjligt. Den största nackdelen med Zmarta är deras korta öppettider.

Lånekostnad

Zmarta samarbetar med många banker som kan bevilja en låg ränta. De finns andra aktörer som jämför fler banker, men chanserna att få ett bra lån är goda ändå.

Beviljandegrad

Det faktum att Zmarta inte har anslutit lika många partners som sina konkurrenter leder tyvärr till sämre möjligheter att beviljas lån.

Utbetalning

De gör sitt bästa för att du ska få det sökta lånet utbetalt så snart som möjligt. De har ett liknande arbetssätt som de andra låneförmedlarna kring detta.

Kundservice

Zmarta har i en av två kontakter visat upp ett trevligt bemötande och givit bra svar på frågorna. Däremot stänger de lånehandläggningen redan 17:00. Många kan endast hantera sin privatekonomi utanför arbetstid, därför passar inte deras korta öppettider alla.

Frågor och svar

Vilka långivare & banker samarbetar Zmarta med?

Zmarta samarbetar med dessa 30 banker:

SEB,Ikano Bank, Bank Norwegian, Santander, ICA Banken, Wasa Kredit, Forex Bank, Resurs Bank, Remember, Lendify, Marginalen Bank, Svea Ekonomi, Collector Bank, Nordax Bank, Bigbank, Avida Finans, Komplett Bank, Credento, MoneyGo, Sevenday Bank, Swedbank, Mymoney, Northmill Bank, OPR Privatlån, Instabank, Coop MedMera Bank, Euroloan, BraBank, Friia & Nystart Finans.

Kostar det extra att låna genom Zmarta?

Nej, att ansöka är helt kostnadsfritt och att låna genom Zmarta leder inte till något extra räntepåslag.

När en långivare hittar en ny kund genom Zmarta ger de en engångsersättning för arbetet. Alternativet för långivare är att spendera pengar på t.ex. TV- och radioreklam. Det innebär alltså inte en högre kostnad än vanligt för långivaren att arbeta med en aktör som Zmarta.

Kan jag jämföra flera låneförmedlare samtidigt?

Nej, många tänker att det är en bra idé att ansöka hos flera låneförmedlare samtidigt. Detta är en mycket dålig idé, eftersom flera parallella ansökningar ibland är ett tecken på identitetskapning och bedrägeri.

Även i fall där det inte är fråga om bedrägeri blir långivarna försiktiga när flera ansökningar öppnas samtidigt. De vill nämligen inte riskera att flera lån betalas ut och att du således blir överbelånad.

Normalt sett leder en ansökan hos flera låneförmedlare (eller enskilda långivare för den delen) till avslag hos allihop.

Är Zmarta en bank?

Nej, Zmarta är varken en långivare eller bank. Istället förmedlar de i huvudsak konsumentkrediter (även företagslån på senare tid) genom att knyta samma långivare och låntagare.

Är det tryggt att låna med Zmarta?

Ja, det är mycket tryggt. Zmarta är licensierade av Finansinspektionen och är regelbundet föremål för tillsyn av dessa. Dessutom kräver de BankID för att logga in och välja låneförslag online, vilket är ytterligare ett hinder för bedragare.

Zmarta har funnits länge i branschen och har ett gott anseendé. Du kan således vara helt säker på att det inte råder fråga om något bedrägeri om de kontaktar dig.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 02 mars, 2022