Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Tryggkredit

Lånebelopp
1 000 - 30 000 kr
Låneperiod
1 mån - 5 år
Ränta
22,5 %
Ålderskrav
20 år
Information
Utan UC
Ja, via Bisnode
Utbetalningstid
Ja
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Utbetalningstid
Betyg hos Trustpilot
Krav
Betalningsanmärkningar
×
Tryggkredit tillåter ej betalningsanmärkningar.
Accepteras ej
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
12 500 kr /mån
Anställningskrav
Nej
Detaljer
Effektiv ränta
%
Uppläggningsavgift
0
Aviavgift
0
Uttagsavgift
145
Erbjuder låneskydd
Nej
Betalningsfria månader
2 st/år
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Ansökan
Tillåter medsökande
Nej
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos kronofogden
Accepteras inte
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 1 h under kontorstid
Samla befintliga lån
Endast för dyra smålån
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 22,5 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 145 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 939 kr och effektiv ränta på 28,52 %. Totalt att betala blir 11 405 kr.

Vårt omdöme: 4/5

Tryggkredit erbjuder en relativt billig kontokredit sett till konkurrensen. De avgifter som tillkommer är 22,5 % i årsränta och en uttagsavgift på 145 kr per uttag. De passar väldigt bra för dig som vill hålla nere kostnaden.

Tryggkredit erbjuder dessutom direktutbetalning till konton på alla storbanker under deras öppettider, även på lördagar.

Den stora nackdelen är att deras beviljandegrad ligger under genomsnittet. Har du svårt att få lån finns det bättre alternativ.

Lånekostnad

Tryggkredit har få avgifter och relativt låg rörlig ränta för att vara en kontokredit.

Beviljandegrad

Tryggkredit har förhållandevis höga krav för att bli beviljad en kontokredit och godkänner inte betalningsanmärkningar.

Utbetalning

Tryggkredit gör direktutbetalningar men bara under deras öppettider. Utbetalningen sker samma dag som inskickad ansökan eller nästa bankdag.

Kundservice

Tryggkredit har öppet vardagar och lördagar. Kundtjänsten svarar snabbt och är trevlig.

Frågor och svar

Tar Tryggkredit en UC på mig?

Nej. Tryggkredit gör sin kreditupplysning via Bisnode. Det är även så att de aldrig uppdaterar UC om att du har upprättat en kontokredit hos dem. Därför syns aldrig Tryggkredits lån hos UC. Bisnodes kreditupplysning påverkar inte heller din kreditvärdighet hos UC.

Vid uttag från kontokrediten tar Tryggkredit även en upplysning via Creditsafe.

Vad har Tryggkredit för ränta?

Tryggkredit har en rörlig ränta på 22,5%. Det är en relativt billig ränta jämfört med andra kontokrediter. Det tillkommer inte heller någon aviavgift eller uppläggningsavgift som annars är vanligt. Tryggkredit har dock en uttagsavgift på 145 kr per uttag.

Erbjuder Tryggkredit betalningsfria månader?

Ja. Tryggkredit erbjuder dig upp till två betalningsfria månader var tolfte månad. En betalningsfri månad innebär att den månadens amortering och räntekostnad förskjuts till nästkommande månad. Det innebär alltså inte att den månaden inte ska betalas.

Hur får jag kontakt med Tryggkredits kundtjänst?

När vi har varit i kontakt med Tryggkredit har de svarat väldigt snabbt på telefon. Du kan även nå dem via mail och via deras kontaktformulär. Kundtjänsten har varit trevlig och gett snabba svar i vår kontakt. De har öppet vardagar 10:00 – 18:00 och lördagar 10:00 – 15:00.

Erbjuder Tryggkredit privatlån?

Nej. Tryggkredit erbjuder endast sin kontokredit. De har förmedlat privatlån tidigare, men det är en produkt de tagit bort.

Accepterar Tryggkredit betalningsanmärkningar?

Nej, du kan inte bli beviljad om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Vi rekommenderar dig i sådant fall att besöka vår sida med långivare som du kan låna pengar hos med betalningsanmärkningar.