Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Slantar

Lånebelopp
10 000 - 30 000 kr
Låneperiod
1 - 5 år
Ränta
25 %
Ålderskrav
20 år
 • Svar direkt dygnet runt.
 • Använder inte UC.
 • Inga tillkommande avgifter.
Information om Slantar
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag om du signerar avtalet med BankID innan 11 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos Slantar
Betalningsanmärkningar
×
Godkänner upp till 3 betalningsanmärkningar.
Accepteras
Ålderskrav
20 - 65 år
Inkomstkrav
Du behöver ha en deklarerad inkomst på 190 000 kr före skatt per år (ca 16 000 kr / mån).
Lån som arbetslös
×
Slantar kräver att du har någon regelbunden inkomst. Inkomsten kan dock vara A-kassa, bidrag eller CSN likväl som från arbete.
Ja
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Slantar
Ränta
25 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
28,07 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Slantar
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Endast för dyra smålån
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 25 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 950 kr och effektiv ränta på 28,07 %. Totalt att betala blir 11 405 kr.

Vårt omdöme: 3,7/5

Slantar är ett av de billigare snabblånen på marknaden och passar bra för dig som vill ha ett relativt litet lån med tydliga villkor. Lånet är helt avgiftsfritt och de har en fast nominell ränta på 25 % för alla som blir beviljade.

Dessvärre erbjuder Slantar ingen direkt utbetalning som det ser ut idag. De har även förhållandevis höga krav på dig som söker. Det är därmed svårare att bli beviljad lån hos Slantar än hos smslån med dyra avgifter på lånet.

Lånekostnad

Räntan hos Slantar är förhållandevis bra om man jämför med liknande aktörer. De är också helt avgiftsfria.

Beviljandegrad

Slantar kan bevilja lån till dig med upp till tre betalningsanmärkningar med förutsättningen att ingen är nyare än 6 månader.

Utbetalning

Erbjuder dessvärre ej direkt utbetalning.

Kundservice

Proffsig kundtjänst men snåla öppettider. Öppet 09:00 – 15:00 på vardagar, med lunchstängt 12:00 – 13:00.

Om Slantar

Slantar ägs av Untie Lending AB, som tillhör koncernen Untie Group AB. De har jobbat med konsumentlån sedan 2011 i Sverige. Untie Group AB grundades 2010 med målet att etablera en mobilbank där kunden ligger i fokus.

De ägde tidigare varumärket Pluskan som erbjöd en kontokredit, men de har lagt ner det varumärket.

Slantar i korthet

 • Slantar är en trygg och pålitlig långivare med lång erfarenhet av snabblån.
 • Har en hög beviljandegrad och kan bevilja lån även om man har en betalningsanmärkning.
 • Erbjuder mindre lån mellan 10 000 och 30 000 kr med löptid på max 5 år.

Slantar vill vara en långivare som erbjuder ett lån som är lätt att förstå, har tydliga villkor och där det klart ska framgå vad du betalar. De erbjuder lån även om man har max 3 betalningsanmärkningar, men de får inte vara mindre än 6 månader gamla.

När de gör sin kreditbedömning kollar de på din aktuella betalningsförmåga och inte hur den var tidigare.

 • Bra ränta jämfört med många konkurrenter.
 • Inga tillkommande avgifter.
 • Ingen UC görs vid ansökan.

 

Läs mer på Slantar.nu

Hur fungerar Slantars snabblån?

Slantar erbjuder lån i spannet 10 000 – 30 000 kr, vilket är förhållandevis lågt jämfört med andra aktörer. En del långivare kan erbjuda snabblån upp till 50 000 – 100 000 kr. Om du vill ha ett lån större än 30 000 kr finns exempelvis Extralånet (kan bevilja 50 000 kr) och Thorn (kan bevilja 100 000 kr).

Återbetalningstiden på 1 till 5 år ligger i linje med andra snabblån, men vill du ta ett lån med längre löptid finns till exempel Viiga Lån som kan bevilja upp till 7 år på sina lån.

Detta gör så att du kan få en betydligt lägre månadskostnad hos Viiga Lån om du ansöker om ett lån på 30 000 kr över 7 år. Däremot blir ett lån med längre återbetalningstid dyrare i slutändan.

Vad kostar det att låna pengar från Slantar?

Alla som blir beviljade ett lån hos Slantar får en fast nominell årsränta på 25 %. Slantar har inga som helst tillkommande avgifter vilket gör att den effektiva räntan blir 28,07 % för alla sökande. Du behöver inte betala någon ränteskillnadsersättning vid förtidsinlösen trots att de har en fast ränta.

Slantar har en relativt låg ränta sett till det faktum att du kan låna pengar snabbt från dem. Flera av deras konkurrenter har en räntesats runt 39 % som är den högsta tillåtna räntan på konsumentkrediter i Sverige. Det är även vanligt att snabblåneaktörer har flera avgifter utöver räntan, vilket Slantar som sagt inte har.

Kostnadsexempel

Tabell 1: Så här mycket kan det kosta att låna pengar via Slantar.
Lånebelopp10 000 kr20 000 kr30 000 kr
Återbetalningstid1 år3 år5 år
Ränta25 %25 %25 %
Uppläggningsavgift0 kr0 kr0 kr
Avi-avgift0 kr0 kr0 kr
Månadsbetalning950 kr796 kr881 kr
Totalt att betala11 405 kr28 627 kr52 832 kr
Effektiv ränta28,07 %28,07 %28,07 %

Krav

För att bli beviljad ett lån från Slantar måste du uppfylla deras grundförutsättningar för att inte få ett automatiskt avslag.

Deras grundkrav är följande:

 • Du är mellan 20 år – 65 år.
 • Du har ett svenskt personnummer.
 • Du måste ha en folkbokföringsadress i Sverige.
 • Du får inte ha en betalningsanmärkning som är nyare än 6 månader och inte mer än 3 st betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha en skuld hos Kronofogden.
 • Du får inte ha ett aktivt lån hos Slantar när du söker.
 • Du behöver en giltig e-postadress.
 • Du behöver ett telefonnummer.
 • Du behöver BankID.
 • Du behöver ha en deklarerad inkomst på 190 000 kr före skatt per år.
Läs mer på Slantar.nu

Kreditbedömning av låneansökan

Slantar hanterar låneansökningar dygnet runt alla dagar i veckan. Direkt när du skickar in din ansökan görs en kreditupplysning via Bisnode och du får svar på en gång om du är beviljad eller inte.

En kreditupplysning från Bisnode påverkar inte din kreditvärdighet hos UC. När de gör sin kreditbedömning kollar de informationen från Bisnode, om du har betalningsanmärkningar och på vad du angett i låneansökan.

För att du inte ska få ett direkt avslag kräver de att du har en deklarerad inkomst på 190 000 kr före skatt per år. Detta är ett högt inkomstkrav jämfört med andra snabblån och Nätlån kräver endast att du har 10 000 kr per månad före skatt för att kunna godkänna lån.

Slantar har inget krav på att du måste vara fast anställd, pengarna kan komma från till exempel a-kassa. Utifrån dessa uppgifter och kreditupplysning gör de en KALP-analys och sedan tar de ett beslut om du är beviljad eller inte.

En KALP-analys är något som i princip alla banker använder sig av när de ska bedöma om en kund är kreditvärdig. KALP står för “kvar att leva på” och de beräknar helt enkelt hur mycket som finns kvar varje månad efter dina inkomster minus levnadsomkostnader.

De grundar sitt beslut på all denna information och ger dig ett svar efter det.

Utbetalning

Slantar erbjuder i dagsläget ingen direkt utbetalning till någon bank, däremot gör de utbetalningar varje bankdag. Får du ett beviljat lån en helgfri vardag innan 11:00 och signerar det med BankID får du pengarna på kontot samma eftermiddag.

Som längst tar utbetalningen 2 bankdagar. Slantar skriver på sin hemsida att de vill undvika att man ska låna pengar impulsivt och de menar att du ska se dessa 2 dagar som betänketid.

Om du är i behov av pengarna snabbt finns flera långivare som du får pengarna på kontot samma dag som du gör ansökan. Exempelvis godkänner och betalar Lumify ut lån dygnet runt även på helger. Det går däremot på bekostnad av en högre ränta och flera dyra avgifter.

Så ansöker du om ett lån från Slantar

Att göra en låneansökan hos Slantar tar endast ett par minuter:

Efter att låneansökan är inskickad får du återkoppling direkt från Slantar som kommer meddela via mail och sms hur det har gått med din ansökan. Söker du lånet innan 11:00 en vardag får du pengarna på kontot under eftermiddagen.

Frågor och svar

Gör Slantar en kreditupplysning via UC?

Nej, Slantar gör ingen kreditupplysning via UC. De använder sig istället av Bisnode när de gör sin kreditbedömning, det går därför att ta ett lån utan kreditupplysning via UC. När du tar ett Bisnode lån hos Slantar påverkar det inte dina möjligheter att ta lån via UC i framtiden.

Vad har Slantar för ränta?

Alla som tar ett lån från Slantar får en fast nominell årsränta på 25 %. De har inga andra avgifter utöver räntan.

Detta är en förhållandevis låg ränta jämfört med andra lån. Ränta på SMS lån ligger oftast i spannet 20 – 40 %.

Är det krav på fast anställning för att få lån hos Slantar?

Slantar har inget krav på fast anställning, däremot har de krav på att du har en deklarerad årsinkomst på 190 000 kr före skatt. Slantar lägger ingen vikt på varifrån inkomsten kommer, inkomsten kan komma från till exempel pension, A-kassa eller en timanställning.

Tänk på att ta ett lån utan fast anställning är ett stort hot mot din privatekonomi. Om du skulle förlora din inkomst är risken för överskuldsättning stor.

Tillåter Slantar betalningsanmärkningar?

Ja, Slantar gör alltid en individuell bedömning men de kan godkänna upp till 3 st betalningsanmärkningar med kravet att ingen är nyare än 6 månader. Detta är liknande krav som andra långivare har där du kan låna pengar med betalningsanmärkningar.

Hur loggar man in på Slantar?

För att logga in hos Slantar får du gå in på deras hemsida och trycka på “Logga in” uppe i det högra hörnet. Skriv sedan in ditt personnummer och logga in med ditt BankID.

Kan man få en betalningsfri månad hos Slantar?

Nej. Som det ser ut i dagsläget erbjuder Slantar dessvärre inga betalningsfria månader. Är det något som är viktigt för dig så erbjuder till exempel Wästgöta 2 betalningsfria månader per år.

Om författaren

författare Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2022-09-22