Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Sambla

Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Låneperiod
1 - 20 år
Ränta
2,95 - 39,6 %
Ålderskrav
18 år
  Information
  Anslutna långivare
  47 st
  Utan UC
  Nej
  Utbetalningstid
  No
  -
  Utbet. helger & kvällar
  Nej
  Utbetalningstid
  Betyg hos Trustpilot
  Krav
  Betalningsanmärkningar
  ×
  Sambla kan bevilja lån till dig med bet. anm. Däremot finns bättre alternativ om det har anmärkningar.
  Accepteras
  Ålderskrav
  18 - 75år
  Inkomstkrav
  8 400 kr/mån
  Anställningskrav
  Nej
  Detaljer
  Effektiv ränta
  %
  Uppläggningsavgift
  0 - 995 kr
  Aviavgift
  0 - 75 kr
  Erbjuder låneskydd
  Ja
  Betalningsfria månader
  Beror på långivare
  Lånetyp
  Lån
  Företagstyp
  Låneförmedlare
  Ansökan
  Tillåter medsökande
  Ja
  Lån utan Bank-ID
  Ja
  Skuld hos kronofogden
  Accepteras inte
  Registrerar lån hos UC
  Ja
  Svarar på ansökan
  Varierar mellan långivare
  Samla befintliga lån
  Ja
  Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.

  Vårt omdöme

  Sambla är troligtvis den bästa låneförmedlare för dig som vill samla lån eller ta ett nytt privatlån. Genom att jämföra över 40 olika svenska långivare kan du så gott som vara säker på att hitta det bästa lånet utifrån dina individuella förutsättningar.

  Hos Sambla tilldelas du alltid en egen rådgivare som hjälper dig genom hela processen. På så vis kan de säkerställa att du får pengarna på kontot så fort som möjligt.

  Lånekostnad

  Ett stort urval av långivare inom låg- och mellanrisk segmentet banar vägen för ett av de billigaste lånen i Sverige.

  Beviljandegrad

  Sambla ha en process där de hämtar in rätt information för att maximera beviljandegraden för deras kunder. Det gäller främst de med en normal ekonomi, inte de som haft betalningssvårigheter och annat tidigare.

  Utbetalning

  De har flera samarbetspartners som kan betala ut direkt. Samblas rådgivare vägleder dig dessutom genom process så du kan få pengarna utbetalda så smidigt som möjligt.

  Kundservice

  De är en av de aktörerna med högst betyg online vad gäller kundservice och kundnöjdhet. Långa öppettider och i vår mening professionell ger ett toppbetyg.

  Frågor och svar

  Borde alla låntagare ansöka via Sambla?

  Det korta svaret är: Nej. Samblas “drömkund” är någon som har en fast anställning sedan många år, äger sitt eget boende, har en inkomst över 30 000 kr / mån och i övrigt inte visar upp ett “aktivt kreditbetéende”. Dessa kunder har mycket goda möjligheter att hitta ett bra lån via Sambla.

  Om man istället har betalningsanmärkningar, osäker inkomst och höga utgifter är det sannolikt att man hittar ett bättre låneförslag genom att gå direkt till t.ex. Ferratum eller Northmill.

  Är det bra att jämföra flera låneförmedlare samtidigt?

  Nej, det är faktiskt en mycket dålig idé. En kreditupplysning via UC är ofta “aktiv” i 30 dagar, vilket innebär att lån kan tas under denna period. En långivare som ser att du har en aktiv kreditupplysning är därför försiktig med att bevilja ytterligare lån – de vill nämligen inte riskera att du blir överskuldsatt.

  Tar Sambla en UC på mig?

  Ja, Sambla tar en kreditupplysning via UC i samband med ansökan. Notera att varje långivare sedan kan dela på Samblas UC, det tas alltså inte flera upplysningar än en enda.

  Får jag en högre ränta genom Sambla?

  Nej. Det stämmer att långivare betalar Sambla för nya kunder som skickas via dem. Däremot hade samma långivare istället betalt för marknadsföring genom t.ex. TV eller radio för att hitta samma kund om det inte vore för Sambla. Som konsument tjänar man alltså inget på att “gå direkt” till en specifik långivare.

  Hur snabbt får jag svar av Sambla?

  Många av Samblas partners har möjlighet att ge dig automatiskt svar på ansökan (redan inom ett par sekunder efter ansökan skickas). Små lån kan ofta beviljas och betalas ut även under helger. Däremot kommer de flesta långivarna utvärdera din ansökan under kontorstid på helgfria vardagar. Vänta därför alltid minst en bankdag innan du väljer låneförslag.

  Hur gör jag för att logga in på Sambla?

  Det går tyvärr inte att logga in på Sambla om du inte har en pågående ansökan. Om redan ansökt måste du klicka på den inloggningslänk som de skickar ut via SMS i samband med ansökan.

  Hur snabbt betalar Sambla ut mitt lån?

  Utbetalningstiden beror helt på vilken långivare du väljer. Generellt sett kan mindre belopp betalas ut snabbare än stora. Om du använder BankID för att signera avtalet och slipper skicka in underlag såsom lönespecifikationer till långivaren kan du generellt sett ha pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar.

  Är Sambla säkra?

  Ja, Sambla står likt många långivare under tillsyn av Finansinspektionen. Det medför mycket regler på hur dina uppgifter och information behandlas. På internet har det förekommit enskilda individer som vill skicka en varning om Sambla. Det är dock troligtvis fråga om någon som vill sabotera Samblas rykte, alltså en form av bedrägeri.