Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Monetti

Lånebelopp
2 000 - 20 000 kr
Låneperiod
1 mån - 1 år
Ränta
39 %
Ålderskrav
18 år
  Information
  Utan UC
  Ja, via Bisnode
  Utbetalningstid
  No
  Pengar samma dag vid ansökan innan 13 helgfri vardag.
  Utbet. helger & kvällar
  Nej
  Utbetalningstid
  Betyg hos Trustpilot
  -
  Krav
  Betalningsanmärkningar
  ×
  Även om bet. anm. godkänns har de mycket höga krav i dessa fall.
  Accepteras
  Ålderskrav
  18 - 75år
  Inkomstkrav
  6 700 kr/mån
  Anställningskrav
  Ja
  Detaljer
  Effektiv ränta
  %
  Uppläggningsavgift
  350
  Aviavgift
  15
  Uttagsavgift
  50
  Erbjuder låneskydd
  Nej
  Betalningsfria månader
  Erbjuds ej
  Lånetyp
  Kontokredit
  Företagstyp
  Långivare
  Ansökan
  Tillåter medsökande
  Nej
  Lån utan Bank-ID
  Nej
  Skuld hos kronofogden
  Accepteras inte
  Registrerar lån hos UC
  Nej
  Svarar på ansökan
  Direkt, dygnet runt
  Samla befintliga lån
  Nej
  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
  Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 350 kr i uppläggningsavgift, 50 kr i uttagsavgift och 15 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 035 kr och effektiv ränta på 63,79 %. Totalt att betala blir 12 816 kr.

  Vårt omdöme: 4/5

  Monetti är en av de äldsta aktörerna inom smslån. De har hög beviljandegrad och är således ett bra alternativ för dig med låg kreditvärdighet som har svårt att bli beviljad andra lån.

  Så länge din deklarerade årsinkomst överstigar 80 000 kronor kan du bli godkänt lån, oavsett var din inkomst kommer ifrån.

  Monetti har två huvudsakliga nackdelar; till att börja med är lånet förhållandevis dyrt även för att vara ett snabblån. Dessutom erbjuder de inte direktutbetalning eller helgutbetalningar. Du får däremot alltid svar direkt på din låneansökan.

  Lånekostnad

  Monettis lån har obligatoriska avgifter och en hög ränta, det är en så kallad högkostnadskredit.

  Beviljandegrad

  Monetti godkänner väldigt många sökande.

  Utbetalning

  De har inte möjlighet till direktutbetalning. Du kan däremot få pengar samma dag om du ansöker innan 13:00 på helgfri vardag.

  Kundservice

  Trevlig och professionell kundservice. Svarar direkt och har öppet även på helger.

  Frågor och svar

  Kan jag låna med betalningsanmärkningar?

  Ja, i praktiken kan du låna med flera anmärkningar. Enligt Monetti själva är dock kraven väldigt höga om du har misskött tidigare betalningar.

  Du måste i stort sett ha en fläckfri ekonomi om du ska bli beviljad trots en eller flera prickar. I praktiken kan innebär det saker som hög inkomst, få lån sedan tidigare och ägarskap av tillgångar såsom bostad.

  Vad sägs om Monetti på flashback?

  Monetti får ofta goda omdömen online. På just flashback brukar de rekommenderas när de är tal om enkla lån att få. Men det menas lån som är enkla att beviljas – ofta på bekostnad av de är dyrare i längden.

  Tar Monetti en UC?

  Nej, Monetti gör ingen kreditupplysning via UC. Istället använder de Bisnode för att samla in data om dig och din privatekonomi.

  Vad innebär det att Monetti saknar direkt utbetalning?

  Monetti är inte anslutna till någon tjänst som möjliggör ögonblickliga utbetalningar som t ex Trustly. Istället förlitar de sig på vanliga banköverföring. Notera att det går att få pengar samma dag som ansökan ändå, läs mer om detta under avsnittet Utbetalning från Monetti.

  Erbjuder Monetti två olika krediter?

  Ja, Monetti erbjuder ett klassiskt lån som försvinner när du betalt av det och en så kallad revolverande kredit. Deras kontokredit försvinner till skillnad från lånet inte när den är avbetald och kan användas flera gånger likt ett kreditkort.