Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Monetti

Lånebelopp
2 000 - 20 000 kr
Låneperiod
1 mån - 1 år
Ränta
39 %
Ålderskrav
18 år
Information
Utan UC
Ja, via Bisnode
Utbetalningstid
No
Pengar samma dag vid ansökan innan 13 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
Utbetalningstid
Betyg hos Trustpilot
-
Krav
Betalningsanmärkningar
×
Även om bet. anm. godkänns har de mycket höga krav i dessa fall.
Accepteras
Ålderskrav
18 - 75år
Inkomstkrav
6 700 kr/mån
Anställningskrav
Ja
Detaljer
Effektiv ränta
%
Uppläggningsavgift
350
Aviavgift
15
Uttagsavgift
50
Erbjuder låneskydd
Nej
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Ansökan
Tillåter medsökande
Nej
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos kronofogden
Accepteras inte
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Samla befintliga lån
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 350 kr i uppläggningsavgift, 50 kr i uttagsavgift och 15 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 035 kr och effektiv ränta på 63,79 %. Totalt att betala blir 12 816 kr.

Vårt omdöme

Monetti är en av de äldsta varumärkena vad gäller smslån, och de är mycket populära. Även om lånekostnaden är hög finns fördelar med deras lån, såsom direkt svar och fritt från UC-förfrågningar.

Dessutom beviljar dem de allra flesta som ansöker – så länge man uppfyller deras grundkrav och är fri från betalningsanmärkningar.

Tyvärr saknas möjligheten till direktutbetalning, pengarna kommer dock inte samma dag om du ansöker innan 13:00 på vardagar. Ett stort plus är dock att de har kundtjänst även på helger.

Lånekostnad

Monettis lån har obligatoriska avgifter och en hög ränta, det är en så kallad högkostnadskredit.

Beviljandegrad

Monetti godkänner väldigt många sökande.

Utbetalning

De har inte möjlighet till direktutbetalning. Du kan däremot få pengar samma dag om du ansöker innan 13:00 på helgfri vardag.

Kundservice

Trevlig och professionell kundservice. Svarar direkt och har öppet även på helger.

Frågor och svar

Kan jag låna med betalningsanmärkningar?

Ja, i praktiken kan du låna med flera anmärkningar. Enligt Monetti själva är dock kraven väldigt höga om du har misskött tidigare betalningar.

Du måste i stort sett ha en fläckfri ekonomi om du ska bli beviljad trots en eller flera prickar. I praktiken kan innebär det saker som hög inkomst, få lån sedan tidigare och ägarskap av tillgångar såsom bostad.

Vad sägs om Monetti på flashback?

Monetti får ofta goda omdömen online. På just flashback brukar de rekommenderas när de är tal om enkla lån att få. Men det menas lån som är enkla att beviljas – ofta på bekostnad av de är dyrare i längden.

Tar Monetti en UC?

Nej, Monetti gör ingen kreditupplysning via UC. Istället använder de Bisnode för att samla in data om dig och din privatekonomi.

Vad innebär det att Monetti saknar direktutbetalning?

Monetti är inte anslutna till någon tjänst som möjliggör ögonblickliga utbetalningar som t ex Trustly. Istället förlitar de sig på vanliga banköverföring. Notera att det går att få pengar samma dag som ansökan ändå, läs mer om detta under avsnittet Utbetalning från Monetti.

Erbjuder Monetti två olika krediter?

Ja, Monetti erbjuder ett klassiskt lån som försvinner när du betalt av det och en så kallad revolverande kredit. Deras kontokredit försvinner till skillnad från lånet inte när den är avbetald och kan användas flera gånger likt ett kreditkort.