Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Mobillån

Lånebelopp
1 000 - 30 000 kr
Låneperiod
1 mån - 6 år
Ränta
39 %
Ålderskrav
20 år
  • Direktutbetalning på helger
  • Svarar snabbt
  • Tar ingen UC
Information om Mobillån
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 2 h under kontorstid
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
 
Krav hos Mobillån
Betalningsanmärkningar
×
Mobillån godkänner inte betalningsanmärkningar under några omständigheter.
Accepteras ej
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
12 500 kr/mån
Lån som arbetslös
×
Är den deklarerade inkomsten över 150 000 kr kan man i sällsynta fall bli beviljad som arbetslös. Att du har en inkomst på minst ca 12 tkr/mån verifieras via ditt kontoutdrag.
Nej
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Mobillån
Ränta
39 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
66,52 %
Uppläggningsavgift
295 kr
Aviavgift
35 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Mobillån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
1 000 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 295 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 35 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 055 kr och effektiv ränta på 66,52 %. Totalt att betala blir 12 951 kr.

Vårt omdöme: 4/5

Mobillån är med sin populära kontokredit en av de mest kända aktörerna vad gäller snabb- och smslån i Sverige. De passar bäst för dig som prioriterar snabb utbetalning vid beviljat lån.

Hos Mobillån betalas pengar ut direkt till bankkonton hos alla storbanker, och du kan även låna på lördagar fram till 15:00.

Nackdelen med Mobillån är att deras fasta kostnader leder till ett förhållandevis dyrt lån. Ska du endast låna några tusenlappar finns det billigare alternativ.

Lånekostnad

Uppläggningsavgift på 295 kr och obligatorisk aviseringsavgift på 35 kr gör att deras kredit blir dyr när du lånar små summor.

Beviljandegrad

Mobillån förhållandevis höga krav och godkänner inte betalningsanmärkningar.

Utbetalning

Ögonblicklig utbetalning till nästan alla svenska banker via Trustly, även på lördagar fram till 15:00.

Kundservice

Bra öppettider med trevlig och professionell personal. 

Frågor och svar

Kan jag nyttja betalningsfria månader?

Ja, genom Mobillån kan du 2 gånger per år nyttja betalningsfria månader. Vid en betalningsfri månad skippas innevarande månads amortering och räntebetalningen skjuts på nästkommande månads faktura. Det innebär alltså inte att du slipper betala – utan bara att kostnaden skjuts upp.

Tar Mobillån en UC?

Nej, Mobillån är helt frånkopplat UC. De använder endast Bisnode för att göra en kreditupplysning när du ansöker. Faktum är att de till skillnad från många andra långivare aldrig uppdaterar UC huruvida du tagit ett lån hos dem – deras krediter syns alltså aldrig hos UC.

En annan fördel när du lånar pengar via Bisnode är att antalet förfrågningar du har hos UC inte påverkar din kreditvärdighet när du ansöker.

Vad händer om jag betalar av hela krediten?

Om du betalar av allt du lånat (ditt skuldsaldo) kommer du fortfarande ha kvar din kredit. Det är till och med något vi rekommenderar att du gör eftersom du endast betalar ränta på vad du är skyldig. Eftersom krediten inte syns hos UC påverkar den inte heller din kreditvärdighet.

Om du fått extra pengar, t.ex. genom försäljning av en bil eller liknande, kan du enkelt betala av hela krediten helt kostnadsfritt. Du behöver endast logga in på deras hemsida eller via appen och begära en slutfaktura. När du betalt angivet belopp är det kostnadsfritt och inneha krediten tills den används igen.

Jag har ansökt men inte beviljats, vad kan jag göra?

I och med att Mobillån till skillnad från många andra företag faktiskt har en fysisk person som handläggningar ansökningarna är hoppet inte ut bara för du meddelats ett avslag.

Vi rekommenderar att du kontaktar dem och förklarar din situation och ber dem motivera varför det blivit ett avslag. I vissa fall kan de ändra sitt beslut om du t ex intygar en högre inkomst än vad kreditupplysningen visar.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 02 mars, 2022