Recension av L’EASY lån

Vårt omdöme: 4,5/5

L’EASY är en långivare som erbjuder förhållandevis låg ränta på snabblån. De passar bra för dig som tycker räntan är viktig när du ska låna en mindre summa pengar.

Deras räntespann ligger mellan 9,8421,60 %, och utöver räntekostnaden tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr samt en administration avgift på 19 - 39 kr (autogiro) eller 39 kr (pappersavi).

De största nackdelarna med L’EASY är att de använder UC och att de inte erbjuder direktbetalning. Vill du därför undvika UC-förfrågningar eller ha pengarna omedelbart finns det bättre alternativ.

Lånekostnad: 4/4

L’EASY erbjuder en bra ränta, men det tillkommer en uppläggningsavgift samt en administrationsavgift varje månad.

Beviljandegrad: 5/5

L’EASY har en hög beviljningsgrad på sina ansökningar.

Utbetalning: 4/5

L’EASY betalar ut pengarna samma dag en helgfri vardag om du signerar avtalet före klockan 11:00 med BankID. De erbjuder dock ingen direkt utbetalning.

Kundservice: 4,5/5

L’EASYs kundservice är öppen vardagar mellan 08:00 – 18:00 men de har stängt på helger.

Om L'EASY

L’EASY är ett av de varumärken som tillhör Thorn Svenska AB och ägs av den danska koncernen 3C Retail A/S. De är verksamma i Sverige, Norge och Danmark.

3C Retail A/S grundades 1985 och har en lång erfarenhet på snabblån. Idag erbjuder de smslån genom flera olika varumärken, däribland, Thorn, Spargo Finans, Klicklån och Viiga lån.

L'EASY i korthet

 • De erbjuder lån från 10 000 kr upp till 100 000 kr.
 • L’EASY har lång erfarenhet av smålån och är en trygg långivare.
 • Du får alltid en individuellt anpassad ränta.

L’EASY grundades i mitten av 1980-talet och höll då enbart på med uthyrning av vitvaror. På senare tid har de expanderat verksamheten till att även jobba med snabblån. Moderbolaget Thorn Svenska AB är en av de äldsta aktörerna på snabblån i Sverige.

 • Du får en individuellt nominell årsränta från 9,84 % upp till 21,60 %.
 • Vanligtvis får du pengarna samma dag som du ansöker, eller nästa bankdag.
 • Du kan teckna ett låneskydd via L’EASY.

 

Läs mer på LEASY.se

Hur fungerar L'EASYs lån?

L’EASY erbjuder lån i spannet 10 000 kr upp till 100 000 kronor. Spannet ligger högt i jämförelse med konkurrerande snabblån som endast kan bevilja lån upp till 30 000 – 50 000 kr.

Återbetalningstiden är mellan 1 år 7 år, och du väljer själv vilken löptid du vill ta lånet på. Att maximalt erbjuda 7 år återbetalningstid är relativt lite för belopp upp emot 100 000 kr, och resulterar i en månadskostnad från 1 600 upp till 2 300 kr (beroende på vilken ränta du får).

Jämförelsevis finns möjligheten att välja 10 – 15 års återbetalningstid för lån mellan 80 000 – 100 000 kr hos låneförmedlare. Det gör att du kan få en väsentligt lägre månadskostnad än vad LEASY erbjuder.

Vad kostar ett lån från L’EASY?

Hos L’EASY får alla en individuell fast nominell årsränta från 9,84 upp till 21,60 %. Jämför man med liknande aktörer är detta en bra ränta, då de flesta konkurrenterna har en ränta som är närmare 40 %.

Räntan som du får sätts individuellt efter dina förutsättningar, och baseras bland annat på din inkomst och den information de får av kreditupplysningen.

Följande kostnader tillkommer:

 • Administrationsavgift på 19 - 39 kr per månad (39 kr om du inte betalar via autogiro).
 • Uppläggningsavgift på 595 kr.

Även om räntan på L’EASYs lån är relativt låg ligger deras avgifter över snittet. Dessa avgifter påverkar totalkostnaden särskilt mycket för lån i de lägre spannen. Är det viktigaste för dig att betala så lite som möjligt finns det billigare alternativ med lägre fasta kostnader.

Fast ränta – ränteskillnadsersättning vid förtidsinlösen

L’EASY har en fast ränta vilket medför att du kommer behöva betala en ränteskillnadsersättning om du betalar av lånet i förtid.

I praktiken behöver du betala en procent av det beloppet du betalar av i förtid som en extra avgift. Återstår det endast mindre än ett år kvar på lånet är det en halv procent som du betalar av beloppet.

Om du exempelvis har en aktuell skuld på 10 000 kr och mindre än ett år kvar och du betalar av hela den summan är det endast 50 kr du behöver betala extra. Det kostar alltså inte speciellt mycket att lösa lånet i förtid.

Kostnadsexempel

Tabell 1: Så här mycket kostar ett lån hos L’EASY.
Lånebelopp15 000 kr30 000 kr60 000 kr
Återbetalningstid1 år3 år7 år
Ränta21,60 %16,20 %9,84 %
Uppläggningsavgift595 kr595 kr595 kr
Avi-avgift19 kr19 kr19 kr
Månadsbetalning1 420 kr1 077 kr1 010 kr
Totalt att betala12 635 kr39 355 kr85 445 kr
Effektiv ränta37,42 %20,65 %11,32 %

Som man kan se i tabell 1 har den höga uppläggningsavgiften en större påverkan på de mindre lånen. På små belopp det kan i vissa fall vara bättre att ta ett lån med högre nominell ränta som inte har några avgifter, exempelvis CashBuddy eller Brixo.

På de större lånebeloppen (t.ex. 20 000 kr och över) har uppläggningsavgiften inte alls lika stor påverkan på totalkostnaden, och i de fallen är L’EASY ett väldigt bra alternativ.

L'EASYs krav

För att bli beviljad ett lån från L’EASY måste du uppfylla deras grundförutsättningar för att inte få ett automatiskt avslag.

Deras grundkrav är följande:

 • Du måste minst vara 20 år.
 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 24 månaderna.
 • Du behöver också ha någon form av inkomst och ett överskott i din ekonomi som tillåter ett nytt lån
 • Du kan inte få lån hos oss om du har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.

 

Läs mer på LEASY.se

Kreditbedömning

Kreditbedömningen hos L’EASY är delvis automatiserad. De ger endast svar direkt i de fallen de direkt kan ge dig ett avslag på lånet. Det betyder dock inte att alla som inte får avslag direkt blir beviljade.

L’EASYs ansökningar som inte får ett avslag direkt handläggs manuellt av en lånehandläggare. De gör sin kreditbedömning utifrån det du har angett i låneansökan, om du har betalningsanmärkningar, samt informationen de får från UC.

För att bli beviljad ett lån har de har inget krav på fast anställning. L’EASYs krav är istället att du har en regelbunden inkomst och det kan vara från exempelvis CSN, försäkringskassan eller en fast anställning.

L’EASYs beviljandegrad ligger över medel och kan bevilja ett lån till många av deras sökande.

Utbetalning från L'EASY

Hos L’EASY sker utbetalningen inte direkt, men du har fortfarande möjlighet att få pengarna samma dag som du ansökt. När du får pengarna beror på när du signerat ditt beviljade lån. Signerar du avtalet med BankID innan klockan 11.00 en vardag betalas det ut samma eftermiddag.

Du kan alltså få pengarna på kontot samma dag som du ansöker om lånet förutsatt att du signerar avtalet innan 11:00. Om du är i behov av pengar snabbt är L’EASY ett bra alternativ för dig om du söker lånet tidigt på dagen.

Signerar du istället avtalet efter klockan 11:00 betalas pengarna ut på eftermiddagen nästkommande bankdag. Söker du ett lån på en vardag och signerar avtalet med BankID innan klockan 10:00 är du garanterad att få pengarna samma dag mellan 15:00 – 17:00.

Så ansöker du om ett lån från L'EASY

Det tar endast ett par minuter att göra en låneansökan hos L’EASY:

 • Välj vilket beloppet (10 000100 000 kr) du vill låna samt över hur många år.

 • Ange ditt namn, telefonnummer och din mailadress.

 • Ange ditt clearingnummer och kontonummer (du väljer själv vilket konto, men ditt lönekonto rekommenderas).

 • Godkänn och acceptera deras villkor samt att det görs en kreditupplysning och signera sedan ansökan med BankID.

Efter att du skickat in ansökan är det bara att vänta på återkoppling från L’EASY om hur din ansökan har gått. Om L’EASY ger ett avslag får du svar direkt. Du kommer att få ett SMS och ett email när ansökan är färdigbehandlad.

Frågor och svar

Vad har L'EASY för ränta?

L’EASY sätter en individuell fast nominell årsränta från 9,84 % upp till 21,60 % beroende på ens kreditvärdighet. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr samt en administrationsavgift på 19 - 39 kr per månad.

Jämfört med branschstandarden som ligger runt 39 % i ränta erbjuder LEASY ett snabblån med förhållandevis låg ränta.

Kan jag logga in på L'EASY?

Nej, som det ser ut idag finns det ingen möjlighet för dig som kund att logga in hos L’EASY för att få en översikt av ditt lån. Du får istället ringa eller maila till L’EASY om du har några frågor gällande ditt lån eller om du undrar hur stor din skuld.

Använder L'EASY UC när man ansöker om ett lån?

Ja, L’EASY gör alltid en kreditupplysning via UC varje gång du ansöker om ett lån.

Tillåter L'EASY betalningsanmärkningar?

Ja, L’EASY gör alltid en individuell bedömning på din ansökan och de kan i vissa fall bevilja ett lån även om man har en betalningsanmärkning.

Krävs det en fast anställning för att få ett lån hos L'EASY?

Nej, L’EASY har inget krav på att du är fast anställd men de har som krav att du har en regelbunden inkomst från exempelvis pension, CSN eller försäkringskassan som du kan styrka med till exempel en utbetalningsspecifikation från CSN.

Vad har L'EASY för koppling till Thorn?

Thorn och L’EASY ägs båda av Thorn Svenska AB som äger flera smålåneföretag.

Sidan innehåller annonser
Lånea cover

L'Easy

Lånebelopp
10 000 - 100 000 kr
Låneperiod
1 - 7 år
Ränta
9,84 - 21,60 %
Ålderskrav
20 år
 • Ej krav på inkomstkälla
 • Kan bevilja med anmärkning
 • Förhållandevis låg ränta
Information om L'Easy
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag om du signerar avtalet med BankID innan 11 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
 
Krav hos L'Easy
Betalningsanmärkningar
×
Finns inga specifika krav på antal anmärkningar och ålder - de gör en individuell helhetsbedömning.
Accepteras
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
×
L'EASY kräver att du har någon regelbunden inkomst. Inkomsten kan dock vara A-kassa, bidrag eller CSN likväl som från arbete.
Ja
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om L'Easy
Ränta
9,84 - 21,60 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
36,8 %
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
19 - 39 kr
Betalningsfria månader
Max 2 gånger/lån, max 1 gång/år
Ansökan hos L'Easy
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 15,72 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 925 kr och effektiv ränta på 36,8 %. Totalt att betala blir 11 695 kr.

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2022-11-08