Recension av Kundfinans kredit

Vårt omdöme: 4,2/5

KundFinans ligger i framkant vad gäller hastigheten för utbetalning för SMS lån. Är det viktigaste för dig att snabbt få pengarna utbetalda på ditt bankkonto är de ett av de bästa alternativen som finns.

Alla återkommande kunder kan få pengar direkt till konton hos SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank. Nya kunder får normalt pengarna till ovannämnda konton inom 30 – 90 minuter (om ansökan görs under öppettider).

Den största nackdelen med Kundfinans är att de har förhållandevis höga avgifter. Är kostnaden för lånet en viktig faktor för dig finns det billigare alternativ. Ett viktigt tillägg är att de billigare alternativen i regel har en lägre beviljandegrad.

Lånekostnad: 3/5

Kundfinans har den högsta räntan som är tillåtet på kontokrediter samt flera tillkommande avgifter.

Beviljandegrad: 4/5

För dig med en regelbunden inkomst och inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden, har de en hög beviljandegrad.

Utbetalning: 5/5

Kundfinans gör utbetalningar dygnet runt till befintliga kunder och för dig som är ny kund inom 30 – 90 minuter under kontorstider.

Kundservice: 5/5

Trevlig, kunnig och proffsig kundtjänst med bra öppettider alla dagar i veckan.

Om Kundfinans

Kundfinans ägs av GF Money Consumer Finance Aktiebolag som i sin tur ägs av det finska finansbolaget GF Money Oyi. De är idag etablerade i Sverige, Finland och Danmark.

GF Money Oyi äger, utöver Kundfinans, också GF Money, Expresskredit och Smspengar. På alla de olika varumärkena är det samma lånespann, avgifter samt ränta som gäller. Kundfinans grundades 2007 och har lång erfarenhet av SMS-krediter.

Kundfinans i korthet

 • Du får alltid svar inom 5 – 90 minuter under deras öppettider om du är beviljad ett lån.
 • Erbjuder en kontokredit från 1 000 kr till 30 000 kr.
 • Du kan ansöka om lånet och få pengarna samma dag.

Kundfinans har över 10 års erfarenhet av den här typen av sms-krediter och de erbjuder en flexibel återbetalning där det minsta beloppet beror på hur mycket av din kredit du har nyttjat.

Har Kundfinans beviljat dig en kontokredit gör de utbetalningar 7 dagar i veckan dygnet runt. Kundfinans har direkt utbetalning till Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

 • Ingen UC registreras
 • Flexibel återbetalning
 • Kan liknas vid ett kreditkort i mobilen

 

Läs mer på Kundfinans.se

Hur fungerar Kundfinans kredit?

Hos Kundfinans har du möjlighet att söka en kontokredit utan UC med kreditgräns mellan 1 00030 000 kr. Lånespannet ligger något lägre än andra jämförbara kontokrediter. Om du vill ha en högre kreditgräns finns exempelvis Northmill som erbjuder upp till 50 000 kr.

När du ska göra ett uttag är det minsta beloppet att ta ut 200 kr. Oavsett vilket belopp du blir beviljad kan du som ny kund max ta ut 10 000 kr första gången.

När du betalar dina fakturor i tid kommer denna gräns att höjas med 5 000 till 10 000 kr per gång förutsatt att du fortfarande är kreditvärdig. Kundfinans gör detta för att se till att du har råd att betala tillbaka så att du inte ska bli överbelånad.

Månadsbetalning & återbetalningstid

Kontokrediten från Kundfinans har en så kallad flexibel betalning och minimibeloppet per månad beror på hur mycket du nyttjat av krediten. Detta gör i praktiken att löptiden är mellan 1 mån5 år, vilket ligger i linje Löptiden med andra långivare på samma belopp.

Fakturan kommer den 14: onde i månaden och betalningen för krediten sker den 28:onde varje månad. Du väljer alltså själv hur mycket du vill amortera i månaden. Självklart får du betala av din kredit tidigare än tänkt utan att du behöver betala något extra för det.

Vad kostar ett lån från Kundfinans?

Du betalar endast för krediten när du har nyttjat den och det du betalar för är ränta för den nyttjade summan samt de tillkommande avgifterna. Om du inte nyttjat något på din kredit behöver du alltså inte betala någon ränta eller avgift.

Den nominella årsräntan är 39,8 % för alla kunder, vilket ligger i linje med andra kontokrediter. Kundfinans har däremot många dyra avgifter som gör krediten extra kostsam. Utöver räntan tillkommer det nämligen avgifter såsom, en uttagsavgift på 95 kr vid varje uttag, en uppläggningsavgift på 280 kr och även en aviavgift på 45 kr i månaden.

Uttagsavgiften läggs på det totala lånebeloppet och fördelas över hela låneperioden och på din första faktura kommer du därmed inte att ha en uttagsavgift på 95 kr.

Sammantaget gör avgifterna hos kundfinans att små uttag blir väldigt dyra i jämförelse med många konkurrenter. Om du är ute efter ett billigt snabblån finns det många bättre alternativ som har lägre ränta och inga avgifter, som exempelvis Brixo (25,95 % ränta, 0 kr i avgifter) och CashBuddy (26,05 % ränta, inga avgifter).

Minimum att betala per månad

Tabell 1: Det absolut lägsta beloppet du kan betala per månad och i detta inkluderas ränta, avgifter och amortering.
Nyttjad kreditLägsta belopp att betala
0 - 5 000 kr250 kr
5 001 - 10 000 kr700 kr
10 001 - 15 000 kr900 kr
15 001 - 20 000 kr1 400 kr
20 001 - 30 000 kr1 600 kr

Det är helt upp till dig om du vill amortera mer på din skuld i månaden. Om du amorterar in mer i månaden kommer du kunna betala av skulden tidigare än avtalat. Detta är alltså endast det lägsta beloppet att betala.

Kostnadsexempel

Tabell 2: Så här mycket kostar olika kontokrediter hos Kundfinans.
Lånebelopp2 000 kr13 00030 000 kr
Återbetalningstid2 månader1 år3 år
Ränta39,8 %39,8 %39,8 %
Uppläggningsavgift280 kr280 kr280 kr
Avi-avgift45 kr45 kr45 kr
Uttagsavgift95 kr95 kr95 kr
Månadsbetalning1 095 kr1 376 kr1 495 kr
Effektiv ränta1 033,82 %67,45 %53,18 %
Totalt att betala2 565 kr16 885 kr53 828 kr

På de mindre lånen är den effektiva räntan mycket högre och det är på grund av de tillkommande avgifterna.

Om du är i behov av ett mindre lån är det bättre att ta ett lån utan några avgifter. Exempelvis finns Ferratum som är en kontokredit med 40,5 % ränta fast helt utan avgifter.

 

 

Kundfinans krav

Kundfinans har en bra beviljandegrad och hjälper många med att snabbt täcka plötsliga utgifter. Kraven är relativt enkla för att få ett lån beviljat. Om du uppfyller deras grundkrav kommer du med stor sannolikhet bli beviljad ett lån direkt.

Deras grundkrav är följande:

 • Du måste vara minst 20 år gammal.
 • Svensk medborgare med adress i Sverige de senaste fem åren.
 • Deklarerad inkomst i Sverige under två senaste åren.
 • Inga skulder eller aktiva ärenden hos kronofogden.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Du behöver ett svenskt bankkonto tillhörande dig.
 • Du har en giltig e-postadress.
 • Du behöver ett mobilnummer.

 

Läs mer på Kundfinans.se

Kreditbedömning

Kundfinans har en delvis automatiserad kreditbedömning och du får svar på din låneansökan direkt om du är preliminärt beviljad eller om du fått ett avslag. Om du är preliminärt beviljad kommer en handläggare kolla igenom din ansökan och göra den sista bedömningen.

Kreditbedömning görs utifrån uppgifterna de får från kreditupplysningen via CreditSafe samt även genom en KALP-analys och instantor.

En KALP-analys betyder “kvar att leva på och genom analysen beräknar de dina inkomster och levnadskostnader för att se att kan betala tillbaka lånet. Har du exempelvis kvar 2 000 kr kvar efter dina utgifter varje månad kommer de med stor sannolikt inte bevilja dig ett lån som kostar 2 500 kr i månaden.

Instantor används för att kunna se dina inkomster och utgifter på ditt konto. Det är därför viktigt att du anger det konto där du får din inkomst när du gör ansökan.

Kundfinans lägger ingen vikt i vart din inkomst kommer ifrån. Det går alltså låna även om du inte har en fast anställning. Så länge du har en regelbunden inkomst och en deklarerad inkomst de två senaste åren kan du bli beviljad.

Med det sagt är det mindre sannolikt att du blir beviljad lån om din inkomst kommer ifrån A-kassan jämfört med om den kommer från en anställning.

Överlag har Kundfinans en relativt hög beviljandegrad, men detta kommer till kostnaden av höga avgifter. Kundfinans ger oftast ett avslag på grund av att låntagaren har en aktiv betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden.

Utbetalning från Kundfinans

Kundfinans erbjuder direkt utbetalning av beviljade lån till bankkonton på Danske Bank, Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB. Jämfört med konkurrenter är detta fler banker än vad många andra kan erbjuda direktutbetalning till.

Beroende på om du är en återkommande eller ny kund skiljer det sig dock under vilka tider utbetalningen kan ske.

Utbetalning för återkommande kunder

Är du kund sedan tidigare hos Kundfinans och har en beviljad kredit erbjuder de direkt utbetalning oavsett vilken tid på dygnet det är.

Om du har Länsförsäkringar eller Forex Bank kommer pengarna in på ditt konto inom en bankdag.

Utbetalning för nya kunder

Är du en ny kund behöver din låneansökan handläggas manuellt. Du får då pengarna på kontot inom 30 – 90 minuter från att du sökt lånet om du skickar in din låneansökan under kontorstid.

Du får pengarna nästa bankdag om du gör ansökan efter kontorstid eller om du inte har konto hos någon av storbankerna eller Danske Bank.

Så ansöker du om en kontokredit från Kundfinans

För att göra en ansökan för ett snabblån hos Kundfinans börjar du med att gå till deras hemsida. Du kommer behöva fylla i ett par enkla uppgifter och om du uppfyller deras minimikrav blir du ofta beviljad ett lån.

Efter att du har skickat in din ansökan får du svar direkt om du är preliminärt beviljad kontokrediten eller inte. Vid kreditbedömningen registreras ingen UC, utan de använder sig av CreditSafe.

Ansök med BankID

 • Du väljer själv ditt önskade kreditutrymme för kontokrediten mellan 1 00030 000 kr.

 • Tryck dig sedan vidare och fyll de personuppgifter de kräver (email, telefonnummer samt personnummer) och godkänn deras integritetspolicyn.

 • Du skapar efter det ett konto hos Kundfinans och anger din mail och väljer ett lösenord.

 • Ange kontonummer för utbetalning, tänk på att välja det kontot du får in din inkomst på för att de ska kunna se det på Instantor.

 • Godkänn villkoren och skicka in ansökan.

Om du sedan blir godkänt och får en kontokredit kommer du kunna begära ett uttag. Du kan då räkna med att få pengarna inom 30 eller en dag.

Ansök utan BankID

Det går också bra att söka om ett lån hos Kundfinans om du inte har BankID. För att ansöka om ett lån utan BankID måste du identifiera dig genom att skicka en bild på ett ID, såsom ett körkort eller pass och en bild på dina tre senaste lönespecifikationer.

De kan max låna ut 5 000 kr när du söker utan BankID. Dessutom kommer handläggningen ta lite längre tid än 30 – 90 minuter. Du kan fortfarande få utbetalt lån samma dag om du har bankkonto hos en av storbankerna.

Frågor och svar

Tar Kundfinans en UC vid ansökan?

Nej, Kundfinans använder inte UC. De använder sig av CreditSafe och därför registreras ingen kreditupplysning hos UC. Kundfinans rapporterar heller inte vidare utbetalda krediter till UC.

När är förfallodatumet för Kundfinans?

Betalning sker via autogiro den 28: onde varje månad. Du väljer själv hur mycket du vill amortera per månad och det minsta du kan betala visas i en tabell ovan.

Kan man låna hos Kundfinans trots betalningsanmärkning?

Nej, Kundfinans kan inte bevilja en kontokredit till sökande med betalningsanmärkning. Vi rekommenderar dig därför att vända dig till en av de flera snabblåneaktörer som kan erbjuda dig ett lån trots tidigare betalningsanmärkning.

Kan jag få en betalningsfri månad hos Kundfinans?

Ja. Du kan får två betalningsfria månader per kalenderår hos Kundfinans.

För att du ska kunna använda din betalningsfria månad måste du ha betalat dina räkningar i tid 4 månader i rad.

Vad har Kundfinans för ränta?

Kundfinans har en nominell årsränta på 39,8 % för alla sina kunder. De har även avgifter såsom administrationsavgift, uttagsavgift och uppläggningsavgift.

Hur loggar jag in hos Kundfinans?

I samband med att du ansöker om ett lån hos Kundfinans skapar du ett konto där. Du kan antingen välja att logga in med BankID eller så väljer du ett lösenord och loggar in med personnummer eller email.

För att sedan logga in så går du in på Kundfinans hemsida och trycker på “Logga in” uppe i det högra hörnet.

Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Kundfinans

Lånebelopp
1 000 - 30 000 kr
Låneperiod
1 mån - 5 år
Ränta
39,8 %
Ålderskrav
18 år
 • Två betalningsfria månader per år
 • Upplysning via CreditSafe
 • Hög beviljandegrad
Information om Kundfinans
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Betyg hos Trustpilot
4.8 / 5 Trust pilot score 4.8 / 5
(174 omdömen)
Krav hos Kundfinans
Betalningsanmärkningar
×
Tillåter ej betalningsanmärkningar.
Accepteras ej
Ålderskrav
18 - 72 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
×
Kundfinans kan bevilja lån även till personer utan anställning eller pension. Däremot är beviljandegraden till personer utan anställning betydligt lägre.
Ja
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Kundfinans
Ränta
39,8 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
73,87 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Aviavgift
45 kr
Uttagsavgift
95 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Kundfinans
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
200 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,8 % nominell ränta, 280 kr i uppläggningsavgift, 95 kr i uttagsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 069 kr och effektiv ränta på 73,87 %. Totalt att betala blir 13 199 kr.

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2022-11-08