Recension av Flexkontot kredit

Vårt omdöme: 4,2/5

Flexkontot passar bra för dig som vill ha en hög chans att få lånet beviljat, samtidigt som du inte accepterar ett allt för dyrt lån.

För att bevara din kreditvärdighet hos UC gör Flexkontot kreditupplysningen via Bisnode, och de kan bevilja dig som ansöker med en eller flera betalningsanmärkningar.

Utbetalning sker samma dag för ansökningar som görs under förmiddagen, annars dröjer det en bankdag. Kundservicen är samtidigt väldigt professionell, vilket såklart är ett stort plus i kanten.

Omdöme av Flexkontot: Översikt

Vårt omdöme4,2/5
Lånekostnad3,5/5
Beviljandegrad4,5/5
Utbetalning4/5
Kundservice4,5/5

Lånekostnad: 3,5/5

I och med en kredit hos Flexkontot blir man tvungen att betala ett antal fasta kostnader, vilket leder till en hög effektiv ränta.

Beviljandegrad: 4,5/5

Flexkontot kan beviljas de allra flesta som söker. Så länge du uppfyller deras inkomstkrav på 10 000 kr/mån spelar det ofta ingen roll om du har flera betalningsanmärkningar.

Utbetalning: 4/5

På helgfria vardagar strävar de efter att kunna betala ut pengarna samma dag. Enligt dem själva tar utbetalning dock upp till 24 timmar.

Kundservice: 4,5/5

Flexkontots kundservice är utmärkt. De kan svara på alla typer av frågor och är samtidigt trevlig. Det höga betyg på Trustpilot visar att många kunder är nöjda med deras service.

Om Flexkontot

Flexkontot drivs vid sidan av Merax, Brixo, och Kontantfinans av det svenska företaget Brixo AB. De har varit verksamma sedan 2014 och riktar in sig på de kunder som inte har en fläckfri kreditvärdighet, men samtidigt vill ha ett bra lån med rimliga avgifter.

Det tycker vi de har lyckats bra med, eftersom alla varumärken har fått mycket höga betyg online av kunderna.

Flexkontot i korthet

 • Flexkontot kan ge dig en kredit upp till 30 000  kr där du endast betalar för vad du tagit ut. Ta ut och betala av helt friktionsfritt.
 • Har en hög beviljandegrad, det är lätt att få låna av Flexkontot om du uppfyller deras grundkrav (10 000 kr/mån bland annat). anm. tillåts.
 • Har en ansökningsprocess som tar under 1 minut och du får ofta svar samma dag. Utbetalning inom 24 timmar efter beviljad ansökan på bankfria vardagar.

 

Läs mer på Flexkontot.se

 

Jämför Flexkontot med Brixos andra lån

Brixo AB erbjuder flera olika lån och krediter genom sina systerföretag.

Tabell 1: Sammanställning av de lån och krediter som finns tillgängliga hos Brixo AB.
 FlexkontotBrixoKontantFinansMerax
Max lånebelopp30 000 kr30 000 kr30 000 kr30 000 kr
Max lånetid4 år4 år4 år4 år
Minsta betalning8 %, 500 kr5 % eller 500 kr8 %, 500 kr8 %, 500 kr
Låneränta39,48 %25,95 %25,95 %39,48 %
Uppläggningsavgift475:-0 kr475:-475:-
Administrationsavgift25:-0 kr25:-25:-
Godkänner bet. anm.JaJaJaJa
BeviljarVäldigt mångaGanska mångaVäldigt mångaVäldigt många
Inkomstkrav10 tkr/mån12,5 tkr/mån10 tkr/mån10 tkr/mån
AnsökGå till ansökanGå till ansökanGå till ansökanGå till ansökan

Moderbolaget Brixo AB tillåter att man har en kredit hos varje varumärke, alltså maximalt fyra stycken kontokrediter totalt. Det går att ansöka om flera krediter samtidigt för att maximera chansen att du får den kreditgräns och villkoren du vill ha.

Hur fungerar en Flexkonto kredit?

Flexkontot tillhandahåller en kontokredit. Som namnet föreslår är det en flexibel kredit (kallas ibland även revolverande kredit). Enkelt förklarat beviljas du efter ansökan en kreditgräns du kan nyttja efter eget behag.

Du kan sedan låna upp din kreditlimit men inte mer. För att kunna låna mer måste du först betala av (amortera) på krediten. En stor fördel är att du endast betalar ränta för det belopp du tagit ut från krediten.

Flexkonto krediten går att ansöka om inom kreditgränsen 3 000 kr till 30 000 kr. I och med att krediten är flexibel finns ingen fast återbetalning. Istället är minsta beloppet att betala 5% av din kapitalskuld, alternativt 500 kr, vilket av dem som är störst är det som gäller.

I praktiken innebär det att du för en fullt nyttjad kredit maximalt kan behöva betala 8 % av 2000 kr = 1600 kr en given månad. I detta belopp inkluderas ränta och andra avgifter. Med hjälp av en lånekalkyl har vi på Lånea räknat fram att man får betala minimumbeloppet på 500 kr per månad för lån upp till ungefär 6100 kr.

Så mycket kostar en Flexkontot kredit

Flexkontot har en rörlig ränta på 39,48 %. En rörlig ränta innebär att den kan komma att ändras om det allmänna marknadsläget ändras, vilket är standard för alla smslån. I praktiken brukar räntan inte ändras alls under löptiden, eller endast med någon procentenhet.

Utöver ränta har flexkontot dessa avgifter:

 • Uppläggningsavgift på 475 kr
 • Ytterligare årsavgift på 475 kr (gratis första året)
 • Administrationsavgift på 25 kr kr per månad
 • Uttagsavgift på 0 kr

Sammantaget är Flexkontot en relativt dyr kredit med många olika avgifter. Till exempel är det väldigt sällsynt att ta ut en årsavgift för kontokrediter på dessa belopp.

Det finns flera aktörer som har billigare krediter två exempel är:

 • Ferratum: 40,5 % i ränta och helt utan andra avgifter.
 • Fairlo: mellan 14,9321,70 % i effektiv ränta, inga fasta avgifter.

Logga in på Flexkontot

Flexkontot erbjuder dig som kund en internettjänst där du kan administrera din kredit. Genom att gå till Flexkontot.se och logga in på “Mina sidor” kan du:

 • Se din kontoöversikt
 • Se tidigare fakturor och betalningshistorik
 • Utöka ditt befintliga kreditutrymme

För att utöka ditt kreditutrymme ytterligare måste du däremot ha betalt minst två fakturor sedan krediten initialt beviljats.

Flexkontots krav

Du kan bli beviljad en Flexkonto-kredit under förutsättningen att du uppfyller deras grundkrav. Precis som Merax och Kontantfinans har de låga krav på bekostnad av lite högre avgifter.

Flexkonto har dessa krav för att bevilja kreditutrymme:

 • Du är minst 18 år
 • Du har en inkomst på över 10 000 kr/mån
 • Du är folkbokförd i Sverige och har svenskt personnummer
 • Du får inte ha en skuld hos Kronofogden
 • Du har ett giltigt bankID för signering

Som ovan nämnt är det inte svårt att få en kredit hos Flexkontot. Det gäller även för de som vill låna som arbetslös eller är sjukskriven. Det enda viktiga är att du har en någorlunda regelbunden inkomst.

 

Läs mer på Flexkontot.se

Kreditbedömning

Flexkontot har en effektiv process för kreditvärdering. I de allra flesta fallen får du svar inom ett dygn – men oftast snabbare än så. I vissa fall kan du få svar direkt i samband med ansökan. Tyvärr är det inget positiv tecken, eftersom det endast händer när deras system automatiskt ger avslag av någon anledning.Detta är dock enligt dem själva sällsynt.

För att kunna beviljas en kontokredit från Flexkontot görs en kreditupplysning via Bisnode. Du slipper med andra ord en upplysning från UC. Informationen i upplysningen används för att utvärdera din privatekonomi och se efter om du klarar av att betala av krediten löpande.

Låna hos Flexkontot med betalningsanmärkningar

Flexkontot är mycket generösa med vilka de beviljar. Det innebär att lån med en eller flera betalningsanmärkningar inte är ett hinder för att kunna få en kreditlina hos dem.

Det viktigaste enligt dem själva är att du har förmågan att återbetala din skuld på kontokrediten löpande. Det innebär i huvudsak att du ska ha en någorlunda tillförlitlig inkomst och inte för mycket andra lån och krediter.

Utbetalning från Flexkontot

Innan du kan använda pengarna du lånat genom Flexkontot måste du göra ett uttag från kontokrediten. Detta görs genom att logga in på flexkontot.se via BankID.

Notera att uttaget måste handläggas av deras kundtjänst innan du kan få pengarna, något som endast sker under deras kontorstider.

Därtill erbjuder de ingen direktutbetalning, utan räkna med att uttaget tar en bankdag. Dock finns en chans att du kan få pengarna samma dag om du gör uttaget innan 12:00 på en helgfri vardag.

Så ansöker du om en kontokredit från Flexkontot

Att ansöka om en flexibel kredit från Flexkontot tar under 1 minut. Säkerställ däremot att du uppfyller kraven först, så länge du gör det blir du ofta beviljad.

För att ansöka om Flexkontot gör du följande:

Efter ansökan är inskickad får du återkoppling så snart det går. Förvänta dig upp till 24 timmar handläggningstid och utbetalning senare samma dag om de beviljar dig på förmiddagen.

Frågor och svar

Kan jag låna även med betalningsanmärkningar?

Ja, Flexkontot tillåter att du har flera anmärkningar. Däremot tillåter de inte en aktiv skuld hos Kronofogden.

Hur lång utbetalningstid har Flexkontot?

Det beror på när du ansöker. På bankdagar (helgfria vardagar) får du ibland pengarna samma dag om du ansöker under förmiddagen. Det krävs däremot att de behandlar ansökan direkt, vilket det inte finns en garanti att de gör – speciellt strax innan löning.

Vad betyder det att Flexkontot är en flexibel kredit?

Flexkontot har ger ut en så kallad kontokredit. En kontokredit beskrivs enklast som ett kreditkort utan kort.

För att göra uttag begär du en överföring till ditt vanliga bankkonto. Därifrån kan du sedan spendera de lånade pengarna hur du vill. Självklart kan du återanvända ditt kreditutrymme hur mycket du vill, så länge du löpande betala av vad du är skyldig.

Använder Flexkontot UC, Creditsafe eller Bisnode?

Flexkontot använder Bisnode för att göra kreditupplysningar. Det innebär att du slipper en UC förfrågan i samband med att du ansöker om en kredit hos Flexkontot.

Fler långivare som också använder Bisnode eller Creditsafe hittar du på vår sida om snabb- och smslån utan kreditförfrågan via UC.

Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Flexkontot

Lånebelopp
3 000 - 30 000 kr
Låneperiod
1 mån - 4 år
Ränta
39,48 %
Ålderskrav
18 år
 • Flexibel återbetalning
 • Snabbt svar på ansökan
 • Tar ingen UC
Information om Flexkontot
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag vid ansökan innan 12 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(891 omdömen)
Krav hos Flexkontot
Betalningsanmärkningar
×
Är en generösa med att bevilja sin kontokredit, även till dig med flera anmärkningar.
Accepteras
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
×
Så länge du uppfyller inkomstkravet kan du låna utan anställning, exempelvis med A-kassa eller bidrag som inkomst.
Ja
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Flexkontot
Ränta
39,48 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
70,41 %
Uppläggningsavgift
475 kr
Aviavgift
25 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Flexkontot
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
500 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,48 % nominell ränta, 475 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 25 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 047 kr och effektiv ränta på 70,41 %. Totalt att betala blir 13 040 kr.

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2022-11-08