Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Flexkontot

Lånebelopp
3 000 - 30 000 kr
Låneperiod
1 mån - 4 år
Ränta
39,48 %
Ålderskrav
18 år
Information
Utan UC
Ja, via Bisnode
Utbetalningstid
No
Pengar samma dag vid ansökan innan 12 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
Utbetalningstid
Betyg hos Trustpilot
-
Krav
Betalningsanmärkningar
×
Är en generösa med att bevilja sin kontokredit, även till dig med flera anmärkningar.
Accepteras
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Anställningskrav
Ja
Detaljer
Effektiv ränta
%
Uppläggningsavgift
475
Aviavgift
25
Uttagsavgift
0
Erbjuder låneskydd
Nej
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Ansökan
Tillåter medsökande
Nej
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos kronofogden
Accepteras inte
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Samla befintliga lån
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,48 % nominell ränta, 475 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 25 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 047 kr och effektiv ränta på 70,41 %. Totalt att betala blir 13 040 kr.

Vårt omdöme

Flexkontot passar bra för dig som vill ha en hög chans att få lånet beviljat, samtidigt som du inte accepterar ett allt för dyrt lån.

För att bevara din kreditvärdighet hos UC gör Flexkontot kreditupplysningen via Bisnode, och de kan bevilja dig som ansöker med en eller flera betalningsanmärkningar.

Utbetalning sker samma dag för ansökningar som görs under förmiddagen, annars dröjer det en bankdag. Kundservicen är samtidigt väldigt professionell, vilket såklart är ett stort plus i kanten.

Lånekostnad

I och med en kredit hos Flexkontot blir man tvungen att betala ett antal fasta kostnader, vilket leder till en hög effektiv ränta.

Beviljandegrad

Flexkontot kan beviljas de allra flesta som söker. Så länge du uppfyller deras inkomstkrav på 10 tkr/månad spelar det ofta ingen roll om du har flera betalningsanmärkningar.

Utbetalning

På helgfria vardagar strävar de efter att kunna betala ut pengarna samma dag. Enligt dem själva tar utbetalning dock upp till 24 timmar.

Kundservice

Flexkontots kundservice är utmärkt. De kan svara på alla typer av frågor och är samtidigt trevlig. Det höga betyg på Trustpilot visar att många kunder är nöjda med deras service.

Frågor och svar

Kan jag låna även med betalningsanmärkningar?

Ja, Flexkontot tillåter att du har flera anmärkningar. Däremot tillåter de inte en aktiv skuld hos Kronofogden.

Hur lång utbetalningstid har Flexkontot?

Det beror på när du ansöker. På bankdagar (helgfria vardagar) får du ibland pengarna samma dag om du ansöker under förmiddagen. Det krävs däremot att de behandlar ansökan direkt, vilket det inte finns en garanti att de gör – speciellt strax innan löning.

Vad betyder det att Flexkontot är en flexibel kredit?

Flexkontot har ger ut en så kallad kontokredit. En kontokredit beskrivs enklast som ett kreditkort utan kort.

För att göra uttag begär du en överföring till ditt vanliga bankkonto. Därifrån kan du sedan spendera de lånade pengarna hur du vill. Självklart kan du återanvända ditt kreditutrymme hur mycket du vill, så länge du löpande betala av vad du är skyldig.

Använder Flexkontot UC, Creditsafe eller Bisnode?

Flexkontot använder Bisnode för att göra kreditupplysningar. Det innebär att du slipper en UC förfrågan i samband med att du ansöker om en kredit hos Flexkontot.

Fler långivare som också använder Bisnode eller Creditsafe hittar du på vår sida om snabb- och smslån utan kreditförfrågan via UC.