Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Bynk

Lånebelopp
10 000 - 300 000 kr
Låneperiod
3 - 12 år
Ränta
1,95 - 19,95 %
Ålderskrav
20 år
  Information
  Utan UC
  Nej
  Utbetalningstid
  Ja
  -
  Utbet. helger & kvällar
  Nej
  Utbetalningstid
  Betyg hos Trustpilot
  -
  Krav
  Betalningsanmärkningar
  ×
  Sökande med betalningsanmärkningar får automatiskt avslag.
  Accepteras ej
  Ålderskrav
  20 - 70år
  Inkomstkrav
  10 000 kr/mån
  Anställningskrav
  Nej
  Detaljer
  Effektiv ränta
  %
  Uppläggningsavgift
  398 kr
  Aviavgift
  0 kr
  Erbjuder låneskydd
  Ja
  Betalningsfria månader
  4 st/år
  Lånetyp
  Lån
  Företagstyp
  Långivare
  Ansökan
  Tillåter medsökande
  Nej
  Lån utan Bank-ID
  Nej
  Skuld hos kronofogden
  Accepteras inte
  Registrerar lån hos UC
  Ja
  Svarar på ansökan
  Inom 24 h under kontorstid
  Samla befintliga lån
  Ja
  Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 8,95 % nominell ränta, 398 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 264 kr och effektiv ränta på 9,43 %. Totalt att betala blir 152 084 kr.

  Vårt omdöme

  Bynk är en modern och innovativ långivare som i många fall erbjuder exceptionellt billiga lån. Ansökan är smidig och tar endast en minut. Däremot tar handläggningen tyvärr lite längre tid och det kan dröja ett par dagar tills du får pengar på kontot.

  En stor fördel med Bynk är att deras kundtjänst är öppen dygnet runt, något som är unikt i branschen.

  Lånekostnad

  Har ett brett räntespann som börjar på 1,95 % upp till 19,9 %. Dessutom är lånet helt gratis om det återbetalas inom 14 dagar.

  Beviljandegrad

  Kräver ofta kompletteringar, godkänner inte dig med betalningsanmärkningar och har generellt höga krav för lite större lån.

  Utbetalning

  Erbjuder tyvärr inte direktutbetalning och har inte särskilt snabb handläggning av ansökningar.

  Kundservice

  Med en kundservice som har öppet dygnet runt är maxpoäng givet.

  Frågor och svar

  Kan min ränta hos Bynk höjas?

  Bynk har en rörlig ränta vilket innebär att den både kan höjas och sänkas. Däremot är det inget som görs efter tycke och smak från Bynks sida. Den enda anledningen till att räntan kan justeras är om det generella ränteläget på marknaden är blir högre eller lägre.

  I och med att du kan utöka ditt lån hos Bynk kan räntan däremot i samband med detta ändras. Om du blir erbjuden en lägre ränta när lånet höjs upp är det såklart bra.

  Om du istället erbjuds en högre ränta kan du helt enkelt avstå från att höja upp ditt lån. På så sätt kan du bibehålla din tidigare ränta.

  Vad är skillnaden på Bynk och Rocker?

  Tidigare så existerade endast Bynk. Däremot valde de att “branda om” 2020 där majoriteten av deras verksamhet bedrivs under namnet Rocker. I och med att Bynk redan är starkt förknippat med lån så valde de att behålla varumärket Bynk för sitt privatlån.

  Vad har Bynk för omdöme?

  Många ställer sig frågan: “Är Bynk bra?”. I vår mening är det en bra långivare. Däremot har de fått en del kritik. Bland annat från Konsumentverket på grund av sin aggressiva marknadsföring, men även från kunder i form av recensioner på sajten Trustpilot.

  I skrivande stund har de ett snittbetyg på 3,5/5 baserat på 170 omdömen hos Trustpilot. I sammanhanget är det ett klart förbättringsbart betyg, så vi kan bara hoppas att de tar till sig kritiken.

  Vilka ägare har Bynk?

  Bynk har många ägare, bland annat mediajätten Schibstedt och investmentbolaget LMK Industri. Utöver det så äger grundare, anställda och så kallade affärsänglar (privata investerare) en stor del av Bynk.

  Hur loggar man in på Bynk?

  För att logga in på Bynk måste du ladda ner Rocker-appen och logga in med BankID. Det finns tyvärr ingen möjlighet att logga in via Bynk.se för att hantera ditt lån.

  Har Bynk en egen app?

  Nej, Bynk har inte längre en egen app. Dina Bynk lån och andra bankärenden relaterat till Rocker hanteras genom Rocker-appen. Rockers app är tillgänglig både via IOS och Android.

  Går det spara med Bynk?

  Nej, deras sparkonto är sedan början av 2020 flyttat till Rocker.