Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Advisa

Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Låneperiod
1 - 20 år
Ränta
2,95 - 25,95 %
Ålderskrav
18 år
  • Jämför 37 långivare
  • Endast en enda UC
  • Få personlig rådgivning
Information om Advisa
Anslutna långivare
37 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.7 / 5 Trust pilot score 4.7 / 5
(3540 omdömen)
Krav hos Advisa
Betalningsanmärkningar
×
Advisa godkänner betalningsanmärkningar, men det är inte vad de är bäst på.
Accepteras
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Nej
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Advisa
Ränta
2,95 - 25,95 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
2,99 - 30+ %
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Advisa
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.

Vårt omdöme

Advisa är en duktig låneförmedlare där uppriktighet och ansvarsfullhet är två av deras grundvärderingar. När du jämför räntan på lån genom Advisa så kan du vara trygg med att du får flera bra låneförslag.

Advisa fokuserar de på förhållandevis kreditvärdiga kunder, därför kan många få bättre hjälp någon annanstans.

Observera: sedan 2021 är Advisa numera sammanslaget med låneförmedlaren Sambla. De båda arbetar under samma tak fast under två olika varumärken.

Lånekostnad

Advisa är ett gott alternativ för dig som vill hitta ett billigt lån med låg ränta.

Beviljandegrad

Advisa har inte alltid tid att ringa upp och hjälpa dig maximera chansen att få lånet utbetalt. De har samtidigt många banker i sin panel som fokuserar på låg-risk kunder jämfört med konkurrenterna. I kombination leder dessa faktorer till att Advisa inte är en av de bättre när det kommer till beviljande.

Utbetalning

Advisa samarbetar med flera partners som har direktutbetalning. Deras (något överbelastade) kundtjänst gör sitt bästa för att hjälpa dig till att få lån utbetalt snabbt och enkelt.

Kundservice

Advisa har en professionell kundtjänst. I vårt test svarade de inte första gången och vid andra försöket var kötiden lång. Beror troligtvis på det låga antalet medarbetare i förhållande till kunder.

Frågor och svar

Vad är innebär Advisas tjänst Autopiloten?

Advisa Autopiloten lanseras under 2020 och är ett sätt för dig att på sikt förbättra dina lånevillkor. Även om Advisa är en av de som ger bäst ränta när du samlar lån lyckas de inte alltid. Därför kommer de göra ett nytt försök lite senare om du inte får en tillräckligt bra ränta i jämförelsen.

De har ett system som känner av när i tiden du sannolikt kan beviljas ett förbättringsbart lån. Då skickas ett SMS utan där du aktivt får avböja från att göra en ny lånejämförelse. Om du inte svarar görs en ny kreditupplysning och deras partners får återigen möjligheten att tävla om dig som kund.

Bör jag jämföra privatlån hos flera förmedlare samtidigt?

Nej, det är något vi starkt avråder ifrån. Att ha flera aktiva låneansökningar från förmedlare som Advisa är för många långivare en stor varningsflagg. Det beror på att de är rädda för olika typer av bedrägerier, eller att du tar flera lån samtidigt och på så vis blir överbelånad.

Kan jag ta ett billån genom Advisa?

Ja, de erbjuder lån som kan användas till att köpa en bil. Däremot är det inget billån i bemärkelse att bilen står som säkerhet för lånet. I praktiken får du alltså ett blancolån genom Advisa som du kan använda till vad du vill.

Nackdelen är att inte ta ett klassiskt billån är att du genom ett privatlån ibland kan beviljas en något högre ränta. Däremot har du större flexibilitet vad gäller att sälja eller överlåta bilen.

Går det att låna utan BankID från Advisa?

Ja, det går att att låna utan BankID. I samband med att ansökan behöver du inte legitimera dig. Däremot behöver du BankID för att själv kunna logga in och välja låneförslag på deras hemsida.

Har du inte BankID kan du istället ringa till Advisa och få hjälp av en rådgivare. Du kommer inte fritt kunna välja från alla låneförslag, eftersom endast vissa av Advisas partners har möjlighet att skicka ut ett skuldebrev via post.

Läs mer om möjligheten att låna utan e-leg i vår artikel om lån du kan få utan BankID.

Vilka typer av lån förmedlar Advisa?

Advisa erbjuder privatlån, blancolån, billån, samlingslån och snabblån. Även om dessa lånetyper har olika benämningar pratar man i regel om samma sak. De är allihopa lån utan säkerhet som kan användas till precis vad som helst.

Är Advisa bra eller dåligt?

I generell mening är Advisa bra. Vad som är dåligt med Advisa är att de samarbetar med en majoritet av långivare som riktar in sig på kunder med väldigt god kreditvärdighet. Därmed får de med en privatekonomi som inte är i toppskick inte lika bra låneförslag genom deras lånejämförelse.

Är Advisa en bluff?

Nej, Advisa AB är inte en bluff. Advisa har en mycket etisk verksamhet och har en sunt arbetssätt med sin lånerådgivning. De har tidigare kritiserat när verksamheten byggde mycket på telemarketing.

Nuförtiden är de digitaliserade och således kommer de endast i kontakt med personer som verkligen vill låna nya pengar eller samla lån.

Vilka banker samarbetar Advisa med?

Advisa samarbetar med dessa banker & långivare:

Avida Finans, Bank Norwegian, Bigbank, BRAbank, Brocc, COOP, Collector, Credento, Fellow Finance, Forex, ICAbanken, IKANO, Instabank, Komplett Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar Bank, Lendify, Marginalen, MedMera Bank, Moank, MoneyGo, Nordax, Nordea, Nordnet Bank, Northmil,l Nystart Finans, Primal Capital, re:member, Resurs Bank, Santander, SEB SevenDay Bank, SVEA Ekonomi, Tryggkredit, Wasa Kredit, Friia, TF Bank, Primal Capital och Swedbank.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 02 mars, 2022